Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

 • Været træt af at lave mad, og udskiftet to af madplansdagene med henholdsvis rugbrød og morgenmad. Mit bedste råd, når energien til at holde de gode vaner forsvinder, at er springe over alle de lave gærder man kan finde. De to retter, der blev rykket var tomatsuppe og kartoffelsalalt/grillpølser, og i begge tilfælde kan maden fint holde sig til i weekenden, så vi skubber bare planen lidt.
 • Sendt bogen til testlæsning. Den er blevet noget længere, end hvad forlaget tilladelser – det er jo nu engang en “lille guide” – men jeg har så meget på hjerte omkring privatøkonomi, og det er svært at skrue ned.
 • Opgraderet hjemmekontoret. Jeg bruger en del tid ved mit skrivebord, om dagen fordi jeg stadig arbejder hjemmefra, og om aftenen fordi jeg skriver på bogen. Alt foregik ved en bærbar og mine øjne blev mere og mere trætte. Så jeg har købt en stor skærm, som den bærbar kan sluttes til, og det er ALLE pengene værd. Og så brød jeg endelig sammen og anskaffede mig en kontorstol. Har siddet på en spisebordsstol siden vi flyttede ud i huset, og mit liv blev med et 50 procent bedre. Stolen er købt på dba, men skærmen er simpelthen købt helt fra ny. Det sker virkelig sjældent at jeg køber helt nye ting, men jeg kommer til at slide den op 🙂
 • Fundet et gammelt bobspil frem. Drengene mistede interessen i sin tid, men det har stået og ventet på rette tidspunkt, hvor det skulle re-introduceres. Gode, klassiske bøger, spil og puslespil går aldrig af mode, og det er nærmest det eneste, som ikke jævnligt bliver sendt ud af hjemmet. Minimalisme handler ikke om hovedløst at fjerne alt fra dit hjem, men om at fjerne det, som du ikke har brug for mere. Her i lockdown har vi nydt godt af, at spil og bøger er højt på listen over ting, som vi ikke kan undvære og derfor har mange af. Til gengæld har lockdown vist, at jeg stadig lever fint uden tv 🙂
 • Efter 1,5 måned uden min daglige pendler-cykeltur, måtte jeg kapitulere og er startet med at løbe igen. Jeg er nu oppe på at løbe tre gange fem km om ugen, hvilket er mere end jeg har løbet fast nogen sinde. Jeg håber, at jeg kan få løbevanen så godt etableret, at den holder efter corona. Er det nu tre uger eller 66 dage det kræver at etablere en ny vane? Ved du det?

Jeg er iøvrigt ved at genoplive mit Kickstart din oprydning forløb. Der er nok flere , der får stresstestet sit hjem i disse dage, og opdager at der har sneget sig rod ind i skuffer og skabe. Og så har jeg et bud på, hvordan du kommer godt igang med at skille dig af med det igen 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

4 kommentarer

 • Christina D. H.

  Vi har spist rester 2 gange, jeg holder fast i min gode vane med at skralde, og vi har truffet beslutningen om at få monteret anhængertræk på bilen, efter at være flyttet i rækkehus er det simpelthen levet for surt at være afhængig af andre, men VW gav et tilbud på 8000,- min far kunne købe ind til projektet for 3112,50 så nu venter 3 timers arbejde i min fars selskab, og det ser jeg frem til ❤

  • Jane

   Sådan. Skralderi, må simpelthen være den ultimative zerowaste, jeg elsker det 🙂 Og god beslutning – man skal faktisk ikke gå ned på udstyret – og jeg ved ikke noget værre end at være afhængig af at vente på andre… Hav en dejlig weekend. kh

 • Jytte

  Jeg må bare komme med et spørgsmål helt på siden – hvor er den grønne sweater fra? Eller har du strikket selv? (Hvor er opskriften i så fald fra?) Har så meget restegarn som blev fundet frem da vi blev lukket inde, og jeg vil gerne strikke noget andet end sokker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.