Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I de sidste par uger har vi/jeg:

  • Savnet biblioteket ekstra meget, og læst eller genlæst næsten en bog om dagen fra hjemmebiblioteket. Jeg elsker at læse, men siden børnene kom til, så er jeg rykket fra skønlitteratur til bøger, der mere eller mindre er fagligt forankret. Så jeg har tilbragt mine aftener i selskab med Cal Newport, Seth Godin og Dale Carnegie. Den ekstra læsning er klart en overspringshandling fra at blive færdig med min egen bog. Jeg kan godt selv se ironien.
  • Fejret min fødselsdag med skovtur. Medbragte sandwich, romkugler og en kold øl, indtaget ved en lille skovsø var på lykke-niveau med den vildeste 5-retters menu. Al tid i naturen er den rene luksus for mig, og det har corona heldigvis ikke kunne tage fra os.
  • Kun ønsket mig bøger og børnekunst til selvsamme fødselsdag. Jeg mangler intet andet 🙂
  • Spist frokost på terrassen hver dag, og nydt synet af bøgehækken, der stille og roligt springer ud. Jeg vil anslå, at at 50 procent af min glæde fra haven, kommer fra at have en grøn bølge udenfor mine vinduer fra foråret starter til efteråret sætter ind. Det er skovbad, uden at forlade matriklen.
  • Skiftet overtøjsgarderoben til drengene ud. Flyverdragterne og vinterjakker er lagt væk, og overgangs/sommerjakkerne er fundet frem. Begge drengene kan stadig passe deres, så det var en billig omgang. Vi købte dog nye sommersko, da begges fødder var vokset mindst en størrelse i løbet af vinteren.
  • Vi har rester tilbage fra gårsdagens sandwich-fabrik, så aftenens menu står på luksus rugbrødsmadder med laks, avokadoer, mozzarella, ruccolla og parmaskinke. Ja tak.
  • Weekenden byder på en familietur på mountainbike i den lokale skov. Som alle de øvrige weekender 🙂 Under normale omstændigheder skulle vi have huset fyldt af familie til fødselsdagfejring. Sjovt, hvordan det bliver ekstra tydeligt, at lykken ikke ligger gemt i en overflod af ting, eksotiske rejser eller nye biler. Men i at have mulighed for at se sine familie og venner, og give dem et kram. Det er nok de færreste af os, som reelt savner shoppingture eller flyrejser, men ville give hvad som helst, bare for at se vores nærmeste familie, besøge venner og give bedsteforældrene et kram. Jeg håber, at vi husker det, når hjulene igen er tilbage i samme fart. Det tror jeg faktisk, at vi gør.

God weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.