Et bæredygtigt liv

Om at sanke – rigtig mange brombær :)

Som jeg skrev tidligere, så havde vi ikke haft det store udbytte af brombær, men så var det, at sæsonen rigtigt startede og så gik buskene amok. Sidste uge samlede jeg 1/2 kg og igår havde jeg drengene med ud og “jage” brombær og havde 700 gram med hjem. Jeg frøs et halv kg af dem til at lave brombærsyltetøj til vinter, og resten af rovet spiser vi med stor glæde på morgenmaden hver dag. Friske bær kan sagtens holde 3-4 dage i købeskabet, måske længere, men det har vi ikke testet endnu 🙂

Der er også sket det sjove, at mine øjne helt af sit selv finder buskene nu, så vi har fundet to “hemmelige buske” lidt væk fra den normale sti (og stadig ikke i nogens have), så på de buske er der virkelig mange flotte bær. Drengene har sat sig for, at vi skal have 1 kg med hjem idag, så nu må vi se om det kan lykkes uden at tømme buskene. Det er nemlig vigtigt, at der også er noget tilbage til den næste, der kommer forbi.

Jeg har virkelig fået øjnene op for den overflod af gratis mad, som naturen tilbyder, og jeg har store planer om at blive “super-sanker” hen over efteråret. Jeg bruger denne side til at blive klogere på, hvad de enkelte årstider byder på, og det er vildt så meget mad jeg slet ikke kendte til. Hvis man ønsker at leve billigt og bæredygtigt, så er det da drømmen, at der findes gratis økologiske og lokalt mad allevegne 🙂

Nogen vil måske indvende, at jeg jo bruger min tid på at samle maden, så den er ikke rigtig gratis. Men jeg når efter aftensmaden idag tager på brombær-jagt med drengene før de skal sove, så kan jeg ikke forestille mig en mere vigtigt eller hyggelig måde at bruge tiden på. Vi får gode snakke om natur og om mad, og de lærer, at vi reelt lever i overflod, hvis vi bare kigger os lidt omkring 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

2 kommentarer

 • Pia Higgins

  Jeg kan slet ikke lade være med at plukke bær i naturen, hvis man finder et godt sted eller tager i mod gratis æbler og koger æblegrød, så der ikke er plads til andet i fryseren. Vi har altid gjort det i vores familie og selvom mine forældre er ved at være gamle så er drivhuset fyldt og hele familien får agurker og tomater leveret til døren eller pludselig hænger der en pose på sidespejlet, fordi de kom forbi min arbejdsplads på vej over grænsen.
  Jeg kom til at læse din blog da jeg søgte noget om minimalisme og for at blive udfordret lidt i min tankegang.
  Vi solgte huset i foråret og er gået fra stor have og 186 kvm til 62 kvm på anden sal. Vi har givet ca 80 pct til genbrug. Vi har nu kun vores billån tilbage og dem vil vi have gjort noget ved. Vi kan godt lide friheden i den tanke. Det at have opsparingen til at kunne sige at vi selv vil bestemme hvornår vi vil stoppe med at arbejde.
  Tak for det du skriver og måden du skriver på.
  Pia

  • Jane

   Tak for din søde kommentar. Mine skrivelyst lever af, at der er nogen som gider læse med i mine tanker, så tak for dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.