Et bæredygtigt liv

Ting må gerne tage lang tid

Når jeg skriver om at sanke mad, eller om at lave mit eget tøj, så får jeg nogen gange kommentarer om, at begge dele tager meget længere tid end at daffe til nærmeste butik og købe, hvad jeg skal bruge. Og det er selvfølgelig rigtigt, at jeg ville spare meget tid ved bare at købe de ting, som jeg mangler. Men, og der er naturligvis et men, hvis jeg nu bruger min tid på noget, som jeg nyder og som jeg selv føler er vigtigt og i tråd med mine værdier, så er den ekstra tid ikke spildt.

Med til historien hører også, at jeg meget sjældent ser tv, netflix osv. Inaktiv skærmtid er for mig spild af tid. Jeg slapper ikke af, og lader ikke op foran tv’et. Men der er ingen hævede pegefingre her, for jeg har masser af tid foran skærmen, nemlig min pc, hvor jeg blogger, læser blogs, debatterer om miljø eller skriver strikkeopskrifter. Og jeg hører masser af podcasts, når jeg gør rent, strikker eller handler, så jeg vil tro, at jeg fint rammer normale rater skærmtid alligevel. Men det gør, at mine aftener er frigjort for de 3-4 timers tv, som mange (naturligvis ikke alle) voksne ser.

Det vigtigste for mig er, at jeg bruger min tid i overensstemmelse med mine ideer om det gode liv. Og at bruge en time på at plukke brombær med mine drengene, fremfor et minut på at klikke dem hjem fra nemlig.com eller lignende sted, det giver så meget mening for mig. Og så er det gratis 🙂 Så det vil jeg gerne bruge min tid på.

Jeg tror ikke, at livet handler om at nå mest muligt på kortest tid, for så at flade ud på sofaen hver aften, fordi energien er brugt op, af at have travlt. Hvis ting får lov til at tage tid, og vejen frem gerne må være lidt krøllet, så tror jeg også nemmere, at sjælen kan følge med hele vejen.

Hvad må gerne tage lidt længere tid i dit liv?

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

4 kommentarer

 • frksnupp

  Godt skrevet! Å plukke bær og frukt med ungene må gjerne fylle mer tid, det er noe vi glemmer å gjøre-men som vi har mange muligheter til å nærmiljøet.

  • Jane

   Tak 🙂 Og iøvrigt, så kan det lyde idyllisk, men ungerne skændes selvfølgelig undervejs, på sædvanlig larm & støj-måde, men det ødelægger ikke glæden ved at være sammen 🙂

 • Stine

  Om efteråret plukker jeg vilde bær og æbler og koger æblegrød og ligger i fryseren til hele vinteren. Jeg har “mine steder” som jeg cykler ud til ca tre gange om ugen og plukker brombær. Jeg river mig til blods, men hygger mig så helt enormt med det, og glædes hele vinteren når jeg bager kage og koger grød og syltetøj af de mange vilde bær.

  • Jane

   Det lyder altså også skønt. Jeg har både jordbær og brombær liggende i fryseren. De skal laves til grød og syltetøj, når det er allermørkest udenfor 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.