DIY

DIY af genbrug – sy en skjorte om til en nederdel

Den insisterende varme har udfordret min garderobe, da jeg ikke ligefrem er storforbruger af korte nederdele i min hverdag normalt, måtte jeg være lidt kreativ. Jeg daffede forbi genbrugen og købte en gammel herreskjorte, som jeg kunne sy om, da jeg har dårlige erfaringer med at gå i kærestens klædeskab 🙂 Jeg tog udgangspunkt i fremgangsmåden her, med enkelte tvists.

Materialer

En gammel skjorte. Tjek, at den er bred nok til at passe omkring måsen. Elastik: Bredde 3,5 cm. Længde: Dit taljemål + 1 cm.

Fremgangsmåde

1. Klip skjorte midt over, fra ærmegab til ærmegab. Resten af stoffet kan eventuelt gemmes til andre småprojekter, som kommer på bloggen snart 🙂

2. Sy elastikken sammen i en ring (pas på, at du ikke drejer elastikken så den krøller).3. Sy elastikken fast på vrangsiden (indersiden af nederdelen) med zig-zag. Husk at tilpasse undervejs, så stoffet fordeles jævnt på elastikken ved at “krølle” stoffet eller strække elastikken mens du syer.

4. Buk elastikken een gang indad og sy en omgang mere oveni samme syning, også i zig-zag. Husk at strække elastikken undervejs, så stoffet ikke klumper sig sammen i linningen. Klip kanten lige.

5. Sy en stikning foran på skjorten, så den ikke gaber. Jeg stoppede lige før den nederste knap, så nederdelen har en lille slids og man kan se mærket, som en lille deltalje på forsiden.

Jeg elsker at sy af genbrugsmaterialer, da det føles som at skabe guld ud af noget, som var tæt på at blive til skrald. Denne skjorte havde en stor plet på det ene ærme, og var nok aldrig blevet brugt af nogen igen. Og nu er den min nye yndlingsnederdel. Ta da 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

 

 

En kommentar

  • Katrine

    Hej, så fik jeg endelig forsøgt mig med din nemme diy, som jeg længe har haft i tankerne. Manden har nemlig en del skjorter, der er skiftet ud over tid pga slid i krave eller lign., så dem har jeg løbende lagt til side. Og mu fik jeg det så endelig testet, og jeg er ikke den store syerske, så din opskrift lød overkommelig. Alligevel har jeg lige et par spørgsmål efter at have forsøgt mig. For når du syr elastikken på er det så foroven eller forneden i elastikken? Jeg gjorde det nemlig forneden (altså i første omgang, hvilket så bliver foroven i anden omgang), men jeg er ikke sikker på, det var det smarteste, da der så var mere at holde styr på, da der skulle vendes og sy igen. Giver det mening? Og jeg syede anden gang i lige sting for ikke at have en zigzag på forsiden af nederdelen, og jeg syede lidt længere nede end oven i den første søm for at holde stoffet lidt mere på plads inde i nederdelen. Jeg håber, du forstår hvad jeg mener? Men er der en pointe i at sy zigzag anden gang også?
    Resultatet er ok, men desværre en smule for stor, så jeg ved ikke om jeg får den brugt. Og desværre sidder der en knap lidt dumt lige øverst på elastikken, så den må jeg vist pille af. Men af at være første forsøg er det ok.
    Derudover skrev du i opskriften, at du ville lægge flere opskrifter på som man kunne bruge resterne af skjorten til. Jeg synes ikke lige, jeg kan finde det. Vil du linke i opslaget?
    På forhånd mange tak for hjælpen – og for inspirationen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.