Frugal Friday

Frugal Friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

 • Spist pasta og kødsovs tre dage i træk. Drengene har været syge, og vi voksne har været trætte, så vi springer over alle de lave gærder vi kan finde. I aften står menuen på købepizza af alle de samme grunde. Og det har jeg det helt fint med. Nogle uger er der mere overskud end andre. Da vi havde mest fokus på at betale banklånet af, så havde købepizza pint mig. Nu ved jeg, at så længe bolden ruller i den rigtige retning, så må den gerne rulle rigtigt langsomt 🙂
 • Indgået aftale om at holde et foredrag til januar på Ishøj bibliotek. Jeg lever ikke af at sælge bøger eller holde foredrag, men af mit job som jurist, så overskuddet fra mit mikro-firma går til at købe endnu flere aktier. Jeg mangler nemlig ikke andet #gominimalisme.
 • Spist masser af brombær.
 • Solgt to sæt retro sengetøj, som jeg ikke fik syet tøj af alligevel. Nu skulle det bare ud og komme andre til glæde. Nogle projekter bliver bare ved tanken, og det er helt okay. Videre med stoffet, og så bliver det mentalt plads til nye projekter.
 • Genoptaget løbet. Min løbe-app fortalte mig, at jeg ikke havde været afsted siden den 1. juli. Av. Men de lidt koldere dage (og tre ekstra kilo) har bragt løbelysten tilbage. Løb er den perfekte motion for mig. Gratis, effektiv og udendørs. Og så kan jeg holde øje med nye brombærbuske samtidig. Rent win, hele vejen rundt.
 • Planlagt købestop i september. Sidste gang lærte jeg, at august var en dårlig måned at holde købestops-måned, så nu prøver jeg september istedet for. Reglen er, at vi kun køber driftsting i en hel måned. Det vil sige mad, toiletpapir, tandpasta osv. En længere eller kortere periode med købestop giver altid et godt indblik i de udgifter, som er blevet en vane, men som sagtens kan undvære. Måske du vil være med?

Jeg tænker nogle gange, at jeg har fundet en magisk opskrift på et bedre liv, da jeg opdagede minimalisme. Ved at fjerne de overflødige ting, sparer jeg tid og energi i min hverdag. Ved kun at omgive mig med mine yndlingsting, så løfter jeg mit humør. Ved at købe ganske lidt og aldrig bruge shopping som underholdning, så jeg store mængder penge, så jeg kan arbejde mindre eller investere til frihed senere. Ved at leve med få yndlingsting og kun købe ganske lidt, så sætter jeg et lettere miljømæssigt aftryk, hvilket er godt for min sjæl.

Og vigtigst af alt. Ved at fjerne alt det fra mit liv, som ikke er “mig” mere, så bliver jeg bedre til at mærke helt klart, hvad jeg ønsker mig endnu mere af i mit liv. Og vinder overskuddet til at gå efter det. Og til at være ærligt til stede i verden, som den sure gamle hippie jeg nu engang er. Inderst inde 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

En kommentar

 • Fríða

  har gennem ca et års tid med glæde fulgt din blog. og tænkt mange tanker, og det er jo der forandringen starter, ikke? kom til at tænke på, nu du snakker om köbepizza, at her i huset köber vi ret ofte take-out mad, vi bor 4 voksne der alle har travlt og meget svingende timeplaner. men, i mange år har vi bevidst bestilt vores take-out mad hos de små selvstændige firmaer fremfor de store kæder. ja, det er en smule dyrere, men som regel får man også bedre mad og man stötter op om små lokale forretninger. så selvom man har travlt og er lidt doven, kan man alligevel være en lille smule mere bæredygtig. jeg tror nemlig det handler mest om at vi allesammen gör lidt, fremfor at nogle få gör meget. forövrigt har jeg for nylig tömt mine forældres hus og flyttet dem til en lille ældrebolig, og puha! jeg har lovet at sådan en omgang skal jeg IKKE udsætte mine börn for. så nu skal der ryddes op!
  kh. fra Island
  Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.