Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Ikke lavet mad. Jeg startede nyt job mandag, og alt energi er gået til det. Og til ikke at smelte i varmen. Så vi har fået rester fra fryseren, rugbrød og koldskål. Alle overlevede. Jeg er stor fan af hjemmelavet mad, men allerstørst fan af at bruge energien der, hvor det giver mening.
  • Genoptaget pendlerlivet. Og venter med at købe månedskort til jeg kan gennemskue, hvor mange dage jeg kan cykle/arbejde hjemmefra. Måske er det lidt dyrere her i længden, men jeg vil gerne vurdere om det ikke kan betale sig. For når første månedskortet er betalt, så er det sværere at finde motivation til at cykle 42 km (!).
  • Klaret skolestart helt uden indkøb af nye blyanter, linealer og all that jazz. En gennemgang af taskens indhold viste, at drengene havde alt det de skulle bruge. Det samme gjaldt tøjskabet. Så nu er vi igang med hverdagen igen. Bum.
  • Holdt fast i vanen med at bage koldhævede boller til drengenes madpakker. Kan lige hive dem ud af ovnen fem minutter før mit tog kører. Det føltes meget overskudsagtigt. Jeg siger ikke, at det gør mig til verdens bedste mor, men en medalje ville være passende 🙂
  • Nydt at brombær-sæsonen er igang. Brombær er den ultimative opgradering af morgenmad. Og helt gratis og CO2-neutralt. Haps.
  • Været (måske lidt for meget) lykkelig over, at min nye arbejdsplads er helt uden engangsprodukter. Kaffekopper af porcelæn og postevand i drikkeglas, så simpelt og så dejligt. Og kantinen kan finde ud af at overholde corona-showet SAMTIDIG med at vi får vores mad på ægte tallerkener med ægte bestik. Ajmen altså, så dejligt for sjælen 🙂
  • Fik jeg sagt, at mit nye arbejde har havudsigt. Det er en ægte gratis glæde, som jeg allerede elsker meget højt. Glæder mig næsten allerede til vinteren, hvor jeg kan nyde solopgangen over havet, og kaffe i ægte kopper. Yay. Sure, gamle hippier er glade for andre ting end resten af verden tror jeg 🙂

Iøvrigt, så er de første tilbagemeldinger på min nye bog begyndt at komme ind, og jeg bliver simpelthen så glad. En skrev, at hun allerede efter at have læst første del af bogen, var begyndt at se på hvert køb og vurdere om det gjorde hende lykkelig eller ej, og hun kunne allerede se forskel på kontoen. Det gør de lange skrive-aftenener umagen værd, når jeg kan få andre til at se pointen med at bruge deres penge på den måde, som giver mening for netop dem, og ikke som andre synes er “den rigtige måde”. Hurra.

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

5 kommentarer

  • Charlotte Lind

    Jeg har også været i naturens spisekammer idag. 3 kg brombær blev det til……..og godt forrevne arme ?
    Nu er der syltetøj til pandekager, bær i fryseren og på køl.
    Og der er flere hvor de kom fra ?
    Jeg blir` så glad når andre end jeg selv kan glædes over udsigt, stilhed, god kaffe, børns leg og meget andet.
    God vind med det nye job med det rigtige service ☺️

    • Jane

      Yay, der er ikke noget som brombær på frys til vinteren 🙂 Og tak – det er det helt rigtige skifte kan jeg mærke 🙂

  • Camilla

    Har du lyst til at dele din opskrift på koldhævede boller? Jeg er fan af konceptet, men har bare ikke rigtigt fundet en måde at få boller der ikke er flade og med hård skorpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.