Minimalisme

Og så var der den om facebook-gruppen, der rundede 15.000 (!) medlemmer …

Idag rundede verdens bedste facebook-gruppe 15.000 medlemmer. Et vildt tal, som jeg i den grad, hverken havde sat som mål eller som på nogen måde var på radaren, da jeg startede gruppen tilbage i december 2017. Gruppen startede, som et lille fællesskab, hvor vi kunne støtte hinanden i at gennemføre et oprydningsprojekt, der gik ud på at skille sig af med tre ting om dagen i en periode. Projektet gik over, men gruppen bestod. I de sidste godt to år har vi snakket om minimalisme, oprydning, købestop, klima og ændring af hverdagsvaner i en grønne retning.

Jeg er i den grad stolt af det, som gruppen har udviklet sig til. Og af den måde vi har formået at være uenige, og stadig (stort set altid) bevare den gode stemning og holde bolden på egen banehalvdel. Det tror jeg ikke nødvendigvis er normen på det store internet, hvor det at sidde bag en skærm betyder, at nogen glemmer, at modtageren af ordstrømmen også bare er et menneske – på godt og ondt – med egne sår, uperfektheder og “briller” at se verden med.

I en tid, hvor klimaforandringerne ses fra brændende verdensdele til store oversvømmede områder i Jylland, så råbes der på løsninger. Og det har verdens bedste facebook-gruppe helt stilfærdigt leveret, ved at dele egne erfaringer med at leve med færre ting, med et mere bæredygtigt forbrug og klima-hacks, på en måde, hvor vi har fået lyst til at efterligne hinandens gode løsninger. Det er min erfaring, at du ikke får andre til at ændre adfærd med skam og skyld, men hvis du selv fortæller om dine egne forandringer, så kan du inspirere andre til reelle forandringer.

Så kort sagt – tak for jer. Og god aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.