Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi:

  • Haft en underlig, lidt vinterferie/meget sygsom/meget forældreunderskuds-agtigt uge, så madplanen blev kastet til højre, og vi har klaret os igennem på en blanding af væltet køleskab, morgenmad til aftensmad og rugbrød. Vi havde startet ugen ambitiøst ud med at bestille et par aftensmadkasse fra nemlig.com, og endte med at smide noget af maden ud – det passer mig slet ikke – men jeg vil ikke tegne et glansbillede af, at det aldrig sker for os.
  • Torsdag kom energien heldigvis lidt tilbage, og jeg lavede en stor portion af vores yndlings indiske ret, og fik tømt hele grøntsagskuffen for sørgelige grøntsager. I medlemsklubben er ugens tema “køkkenet” og i min egen solidariske oprydning fandt jeg et enligt rødløg, en håndfuld triste gulerødder og en peberfrugt, der sang på sidste vers. Det var et fint comeback efter punktet ovenfor.
  • Lørdag står på fødselsdag, så min dejlige mormor fylder 100(!) år. Vi starter fejringen med sang for hende på sengen lørdag morgen, og så fortsætter vi med åbent hus og ud om aftenen. Jeg har glædet mig mere til denne dag end jeg har gjort til min egen fødseldag de sidste mange år. Vi fejrer naturligvis dagen i fint tøj, som vi allerede har hængende i skabet – meget i mormors stil – og jeg skal have en af de hjemmesyede kjoler på, som jeg har arvet fra hende. Måske denne.
  • Efter mange uger med sygdom, føles det som om, at der er løse ender alle vegne. Så næste punkt på min dag er at få lavet en 360 graders liste, så jeg kan indhente mig selv. Det er min ultimativt bedste måde – ud over at rydde op – til at få ro i hovedet og sindet igen.
  • Sidste punkt kan jeg ikke tage æren for. Min kæreste fik ideen, at vi skal skrive vores navne på klemmer, så vi kan bruge det samme glas hele dagen. Han fik ideen efter et blik på køkkenbordet, hvor opvasken havde hobet sig op. Og det giver særligt mening hos os, da vi alle kun drikker vand, så glassene bliver ikke engang beskidte. Nu sætter vi igang, og ser om vi kan se en forskel på mængden af opvask – så skal jeg nok give en melding igen.

Nu er det din tur – hvad er dine frugal wins for denne uge?

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.