Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

Endnu en uge har vi været ramt af sygdom (min kæreste), travlhed på job (mig) og generel klar-til-ferie-hed (drengene), så vi har stolt sprunget over alle de lave gærde vi kunne finde. Ja tak 🙂

I denne uge har vi:

  • Spist “morgen-mad-til-aftensmad” to gange. Ganske simpelt går det ud på, at vi spiser havregryn, kerner og mælk til aftensmad. Vi vinder ingen gastronomiske præmier, men vi bliver mætte og drengene er vilde med konceptet 🙂
  • Igen præsteret kun at have to poser med rest-affald på en hel uge – de var også godt presset sammen – men der udover er jeg ret stolt af indsatsen for at lave så lidt ikke-sorterbart skrald som muligt. Drengene har haft skralde-tema på skolen, så det er lidt hyggeligt at fortælle dem om alt det, som vi allerede gør. Og basalt set, så handler det vel om at det eneste nye, der finder vej ind i vores hjem i løbet af en normal uge, er mad, så rest-skraldeposen indeholder primært den emballage, som ikke kan sorteres fx mælkekartoner.
  • Aftalt med min mor, at hun sørger for at få drengene klippet i næste uge, når de skal et par dage på vinterferie sydpå. Det er markant nemmere at få tider på “landet” og der er næsten halv pris. Ja tak.
  • Fravalgt at købe aktier denne måned, og kastet os over investeringsfonde istedet for. Planen er stille og roligt at købe mere op i fonde, så vi ikke skal bruge så meget tid på at holde øje med enkeltaktier. Det er også en måde at simplificere på 🙂
  • Mere på investeringsfronten, så har mit arbejde skiftet pensionsudbyder, så jeg har taget tilløb til at holde et møde med en rådgiver, så jeg kan få alle pengene sat i aktier – med tredve år til pensionsalderen ser jeg ingen grund til at frygte risiko der.
  • Aftensmaden i aften står på take away. Fordi vi har lyst. Bum.

Iøvrigt, så kan min bog nu bestilles hjem på 66(!) biblioteker, som en skrev i verdens bedste facebook-gruppe, så var det næsten meta, at man kan låne en bog om minimalisme på biblioteket fremfor at fylde sin egen bogreol op. Og jeg er helt enig 🙂

Imorgen skal jeg holde foredrag om minimalisme et hemmeligt sted, og jeg glææææder mig. Det er altid sjovt, uanset om tilhørerne er enige med mig eller ej – debatten er altid spændende.

Og så er månedens tema om kickstart din oprydning igang i medlemsklubben, næste uge kaster vi os over den praktiske oprydning i køkkenet 🙂 Nu vil jeg finde mig en kold øl og mit strikketøj.

Hav en dejlig weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.