Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi:

 • Været nedlagt af sygdom. Eller det vil sige, at 50 procent af familien har været nedlagt, hvilket jo smitter af på den anden halvdel også. Og niveauet af snack, der er blevet spist denne uge har været igennem skyerne. Når man har høj feber og hoster, så må man gerne få ostehaps og faxe kondi, hvis det er det eneste, som ryger ned. Og det fremhæver bare kontrasten til de normale dage, hvor vi foretrækker vand på bordet og ægte mad i maverne 🙂 Og at vænne sig til, at når man er tørstig, så drikker man vand – det er ren win-win for pengepung og sundhed.
 • Kørt aftensmaden hjem med rester og lave gærder, og kalder det et win at alternativet ikke blev take away. Og i aften har patienten bedt om risengrød, hvilket må være noget nær den billigste aftensmad på repertoiret.
 • (mest mig) revnet måsen på de jeans, som jeg købte brugt tilbage i januar 2018. Jeg går lidt i cirkler om dem, for skal de fixes eller skal jeg jagte et par nye brugte. De er blevet godt tyndslidte, så spørgsmålet er om det giver mening at reparere dem, hvis de kun holder ganske kort tid … Juryen er stadig out on that one.
 • Apropos jury, så var det også ugen, hvor min dygtige lillebror vandt en Robert-pris. Og hvorfor er det med på frugal friday listen? Altså bortset fra, at søster er stolt 🙂 Så var det også en billig og hyggelig date at sidde i pyjamas med chips, strikketøj og en kold øl og heppe på ham – det er et frugal win i min bog 🙂
 • Ryddet ud i lillebrors skab, og pakket tøjet til at sende videre til den faste arvtager af drengenes tøj.
 • Gået et par gange igennem den lokale genbrug, messende “jeg-mangler-ikke-noget”. Det er en balance, for det er netop de jævnlige ture i genbrug, som betyder, at yndlingstasken lige hænger foran næsen på mig, eller skiundertøjet til drengene eller min elskede læderjakke. Men det kræver disciplin kun at købe det aller-bedste med hjem, og det holdt denne måned 🙂

Hvilke spare, klima, hippiehacks kan du prale med denne uge?

Iøvrigt, så er idag sidste chance for at komme med i medlemsklubben i denne omgang før jeg lukker for nye medlemmer. Februar måneds tema er “Kickstart din oprydning” – mit yndlingsemne – jeg glæder mig SÅ meget.

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

6 kommentarer

 • Gitte Henriksen

  Rigtig god bedring til jer, og lækkert med risengrød.
  Her har baren været helt i bund den sidste uge. Jeg styrtede på cykel pga en bybus og tog fra med hele underansigtet, jeg er syet i mund, læbe og hage så forbruget af is, yoghurt og andet blødt mad, har været skyhøj.

 • Grethe

  Vi har lånt os frem eller købt brugt af skiudstyr til næste uges skiferie. Når ungerne vokser som lyn og torden, så er det fedt at kunne cirkulere skitøj og udstyr på den måde 🙂
  God bedring med patienten 🙂

  • Jane

   Sådan. Det er en virkelig godt ide, når man har flere hold under i samme alder, som der kan deles imellem. Og tak 🙂

 • Bitten

  For det første, tak for en god blog, som jeg først for nyligt har opdaget. Jeg er begyndt på et personligt købestop, som indtil videre har medført en større bevidsthed om mit forbrug – men også min families, og her kan det være svært ikke at blande sig. Forsøger dog at foregå med godt forbillede og så ser om ikke, at det smitter lidt af. Denne uges successer har været at tage ned i byen på cykel, med en kop te i en termokop (for hvorfor betale 30 kr. for den, når jeg har den samme te derhjemme, og den holder sig varm i koppen i mange timer), finde to brugte romaner i genbrugen i den serie, min mand læser og en perfekt te-kop (der røg købestoppet, heldigvis kostede den kun 5 kr., og jeg har drukket te af den hver dag siden) – og ellers holdt jeg mig i skindet. Derudover har jeg fået spist vores rester op, lavet rugbrødschips af de kedelige rester i stedet for smide dem ud.
  Små ting. Baby steps.
  Lige nu overvejer, hvad jeg vil gøre med de penge, jeg sparer. De er fra mit lommepengebudget, og derfor er det lidt svært at vælge at bruge dem på at afdrage fælles gæld. So what to do?

  • Jane

   Hej Bitten. Velkommen til 🙂 Som du måske har læst dig til, så brugte jeg først mit “overskud” til at betale mit eget SU-lån af, men herefter, så gik alle de ekstra penge til at betale vores fælles banklån af, og nu bruger jeg overskuddet til at købe aktier, som også står i begges navn. Min holdning, til min egen økonomi er, at pengene som min kæreste er jeg tjener er fælles, og det gælder også penge som måtte blive til overs fra “lommepenge”.
   Hvis du føles anderledes, så kunne du jo starte en lille investeringskonto og investere dit overskud – så skaber du stille og roligt en lille pengemaskine, der arbejder mens du sover. Så kan du tænke over, hvad pengene skal bruges til imens 🙂 kh jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.