Minimalisme

Frugal friday

Glædelig fredag derude. I denne uges indlæg med sparehacks, bæredygtighedstricks, mormorliv og klimakamp, kan jeg nævne at:

  • Ugen er kørt videre i samme arbejdsmæssige høje tempo, som jeg har accepteret kommer til at vare ved i noget tid. Så i denne uge har vi genindført at lave mad, for jeg tror alligevel, at drengene ville blive trætte af flere uger kun med rugbrød ? Men vi har fokuseret på nem mad, gerne lavet til to dage i træk. Og så smækker jeg en kæmpe omgang kødsovs sammen søndag, som kan bringe os igennem nogle af dagene i næste uge. Fordi, vær beredt du ved ?
  • Efter mange weekender på tur er det endelig tid til en hjemmeweekend, og den skal bruges på at få hjemmet rettet op igen. Det har haltet både med rengøring, tøjvask og oprydning. Ikke fordi jeg samler sammen til Den store fællesoprydning, der kører fra på søndag, men fordi: Livet, og så’n. Som den oprydningsnørd jeg er, så glæder jeg mig til at komme i bund med tingene. Det påvirker min energi, når der er for mange løse ender, der flagrer.
  • Lillebror er rykket videre til første klasse, men da vi gik hans gamle skolebøger igennem var der mange opgaver, der ikke var løst. Så fremfor at købe nye opgavebøger til eftermiddags-”lektier”, så arbejder han videre på dem. Han får glæden af at føle sig ekstra dygtig fordi tingene er genkendelige og nemme for ham, og jeg får glæden af, at de bliver ”brugt op”. Ps. Der er ingen terperi involveret, men han vil hellere lave opgavebøger end tegne, så det er en fin ”stille-aktivitet”.
  • En nabo har efterspurgt papkasser til brug for hendes webshop, da hun gerne vil sende med genbrugsmateriale. Det er så godt tænkt, så æskerne kan bruges flere gange, og alle husene i vores område får mindre skrald, der skal fragtes væk. Når min kæreste bestiller cykelreservedele er det altid fra nettet, og nu har vi et sted at aflevere kasserne derfra ?
  •  Jeg forudser, at vi kommer til at bære en masse ting til genbrug efter imorgen. Normalt ville jeg prøve at sælge tingene, men jeg kan mærke at mit energiniveau i disse dage kræver, at vi rykker hurtigt og får tingene videre med det samme. Det kan jeg fint acceptere. Vi gør alle hvad vi kan.

Iøvrigt, så tror jeg godt, at I forstår at jeg ikke ønsker at forherlige at have travlt. Men jeg vil også gerne være ærlig om, hvordan min hverdag også kan se ud. Jeg skriver jo om, hvordan minimalisme kan skabe en rolig hverdag med mere overskud, men det betyder jo ikke, at vores eget liv er lutter meditative stunder, flagrende gevanter og zen-agtige forældre. Vi lever et forholdsvist normalt (hver er egentlig normalt) liv med to forældre med fuldtidsjobs og to børn med skole-, institutionsliv og fritidsaktiviteter.

Der er aldrig perioder, hvor alt kører perfekt. Der er mange bolde i luften ad gangen, og jeg nægter at prøve at nå “det hele”. Så når jobbet fylder meget, så skærer vi ned på ambitioner på andre punkter. Eller når jeg skriver bog, så får jeg ikke ringet til familien eller læst bare en enkelt side selv. Balance for mig er at acceptere, at man taber nogle bolde undervejs. Bare det ikke er de samme hele tiden, så går det jo nok.

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.