Minimalisme

Om hvem Den lille guide til minimalisme er skrevet til …

Nu er vi virkelig tæt på, at min bog udkommer, og jeg glæder mig så meget til at dele den med jer. Jeg vil naturligvis ønske, at alle og enhver køber en kopi til sig selv, og en til hver af sine venner 🙂 Men jeg vil også gerne være ærlig om, hvem bogen egentlig er tænkt til, så der ikke er nogen der køber forgæves. Jeg vil jo helst ikke have, at du spilder din tid og dine penge.

Bogen er skrevet til dig, som enten:

  • godt kender lidt til minimalisme og tankerne bag, men har manglet det sidste skub for at få ryddet helt op og ud i dit eget hjem.
  • gerne vil holdes i hånden undervejs i et oprydningsprojekt, som du allerede har startet, eller blot drømmer om at komme igang med.
  • allerede er kommet godt igang med et større oprydningsprojekt, og er klar til at dykke lidt mere ned i på hvilke måder minimalisme kan hjælpe dig på andre områder i dit liv.
  • er overvældet over rodet i dit liv, og ikke ved, hvor du skal starte.
  • slet ikke kender til minimalisme, og gerne vil forstå hvad the fuzz is about.

Bogen er ikke skrevet til dig, som:

  • allerede er dybt inde i, hvad minimalisme betyder og bruger principperne dagligt.
  • har fundet dit eget “nok”, og kun lever med de ting, som du elsker eller bruger hele tiden.

Forlaget beskriver bogen således:

“I denne bog gennemgåes begrebet minimalisme, hvad betyder det, hvor opstod det og hvem er ”de der minimalister” egentlig. I første del af bogen beskrives de psykiske grunde til, at vi holder fast i ting, længe efter at de har mistet værdi for os, og hvordan minimalisme kan hjælpe os til nemmere at give slip på det overflødige. Og det beskrives hvordan minimalisme kan hjælpe os til at have mere tid og overskud i hverdagen.

Anden del af bogen er mere praktisk, og der kommer du til at gennemgå dit hjem, fra kælder til loft, og (hvis du har mod på det) skille dig af med de ting, som ikke længere har værdi for dig, men blot fylder op eller roder. Jane kan hverken garantere hvide vægge, tommer flader eller zen-følelse 24/7 når du har gennemgået kapitlet, men hun kan love, at du får et redskab til aktivt at tilvælge de ting i dit liv, som har værdi for netop dig. 

Sidste del af bogen beskriver særlige temaer, hvor minimalisme også kan være svaret på et bedre og nemmere liv. Både økonomi, kost, helligdage, familie og hverdagens underskud.

For egentlig så handler minimalisme ikke om ting. Hverken om, hvor mange ting du skiller dig af med, eller hvor mange ting du beholder. Minimalisme handler om, hvad der bliver plads til i dit liv, når ting ikke længere fylder ethvert tomrum eller tidsrum i dit liv.”

Hvis du har flere spørgsmål om bogen og om den er noget for dig – så tag endelig fat i mig, så du ikke køber forgæves. Bogen forventes udgivet omkring den 15. august, så det er lige om lidt. yay.

Og husk, at vores fælles oprydning af vores hjem fra a-z starter den 1. september, både her på bloggen og i verdens bedste facebook-gruppe. Jeg er den største fan af efterårs-oprydning, så det kunne ikke passe bedre 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

2 kommentarer

  • Ann

    Nu er jeg en af dem, som bogen ikke er skrevet til, men jeg glæder mig nu alligevel til at bestille den hjem på biblioteket og læse den alligevel 🙂
    Selvom jeg har ret godt styr på minimalismen, så kan tankerne stadig godt blive knudret. Din bog vil helt sikkert hjælpe 🙂

    • Jane

      Kære du. Det håber jeg, at den kan. Jeg regner med, at den er tilgængelig på biblioteket om et halvt års tid 🙂 kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.