Minimalisme

#Stolt

Forleden, da jeg kiggede forbi verdens bedste facebook-gruppe, var de tre første opslag i gruppen, som følger:

  • En, der viste billede af et insekthotel, som hun havde bygget af genbrugstræ.
  • En, der havde købt en voksdug med flag, som nu kan erstatte de papir fødselsdagsduge, som ellers var kutyme.
  • En, der efterlyser erfaringer med en spare-app og får så fine og brugbare svar.

Jeg er så simpelthen stolt af det fællesskab, som vi har bygget – derude i sociale medier-land. Et fællesskab, hvor det er tilladt at dele sparehacks, klimatosse-vaner og heppe på det bæredygtige, bevidste liv. Jeg drømmer om, at minimalisme og købestop (= bevidst forbrug) kan være vejen til et klimavenligt liv. Så gruppen er også min egen lille private klimakamp.

Som gammel nok til at være ung i nullerne, så husker jeg tydeligt friværdi-snakken, de nye samtalekøkkener og hvordan rejser til Thailand blev normen. Men jeg har altid følt mig mere i værdi-fællesskab med mine bedsteforældres generation, hvor man købte med omhu og passede på sine ting, så de holdt længe. Og de seneste årtiers stress-epidemi, overforbrug og klima-kaos, så tror jeg, at flere og flere er klar til at se tilbage og adoptere flere af vores bedsteforældres vaner. Det er ikke en ny trend eller klima-hipsteri, det er bare sund fornuft.

Det var bare det 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.