Vaner

Status på skærm-detox …

Jeg har længe ventet på at kunne give en status på x+12-metoden. Mest fordi jeg ikke har formået at overholde den i mere end to dage ad gangen, suk. Men nu tror jeg endelig, at jeg har knækket koden, for nu kører jeg på anden uge og er endelig begyndt at se lys for enden af tunnelen i forhold til at holde fast i de nye vaner.

Som ventet kan jeg mærke, at tiden føles længere – på den gode måde. Dagene forsvinder ikke mellem fingerene på samme måde, når jeg ikke bruger 3-4 timer på at dimse med min telefon i hver eneste pause. Og jeg er nået længere på bogen, end jeg havde forventet i disse dage, hvor vi også har fejret to runde fødselsdage.

Og stille og roligt er jeg holdt op med at gribe ud efter telefonen hele tiden, men jeg skal stadig være på vagt, så jeg ikke ubevidst får åbnet telefonen og hoppet på sociale medier. Jeg er flere gange nået hele vejen ind til mine apps, før jeg har husket, at jeg er på x + 12. Lidt skræmmende så godt de dårlige vaner sidder fast.

Der er ikke sket revolutionære ting i min hverdag, men jeg føler lidt mere ro, får læst mere og skrevet mere, og så er jeg fint tilfreds 🙂 Og jeg har efterhånden vænnet mig til at “let small bad things happen”, og erkendt, at jeg vil gå glip af noget – men det er klart belønningen værd. Jeg drømmer om at jeg med tiden ikke behøves håndhæve tidsgrænserne så strengt overfor mig selv, men lidt nu holder jeg fast, så det ikke stikker af igen.

Har du prøvet noget lignende, eller kan du fint holde hovedet ude af skærmene?

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

6 kommentarer

  • Jane

   Hej Marie. Det betyder, at jeg kun tjekker mine feeds to gange i døgnet. Fx kl. 8 og så igen kl. 20.00. Det fjerner alle de små overspringshandlingstjek, som jeg ellers har bøvlet med og gerne vil undgå. Og jeg kan konstatere, at jeg ikke får glip af det mindste 🙂 kh Jane

 • Dorte

  Jeg har ingen problemer med skærmtid. Hvis jeg venter i kø eller på bussen finder jeg telefonen frem. Når jeg er hjemme er det ikke altid jeg overhovedet kan huske hvor jeg har lagt telefonen. Jeg er iflg. mine teenagere rigtig dårlig til at bruge både facebook og instagram. De er begyndt at skrive til mig, når der er noget vigtig jeg skal se (f.eks opslag fra de foreninger vi er medlem af)

 • Andrea Sophie

  Hej Jane.

  Det har hjulpet mig helt utroligt meget at skifte til gråtoner. Det gør man på en iPhone under Generelt, Tilgængelighed, Tilpasning af skærm, Farvefiltre, slå farvefiltre til. Muligheden findes også på Android.

  I podcasten Hjernen på overarbejde (som virkelig kan anbefales!) skriver de, at smartphones og apps aktiverer vores dopaminproduktion, hvilket til dels skyldes alle de spændende farver. Efter jeg har slået farver fra, har rutinen om lige at tjekke nogle apps slet ikke lige så stor magt over mig.

  Bare en lille anbefaling herfra. Og tak for din blog, den giver håb!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.