6 In Vaner

Status på skærm-detox …

Jeg har længe ventet på at kunne give en status på x+12-metoden. Mest fordi jeg ikke har formået at overholde den i mere end to dage ad gangen, suk. Men nu tror jeg endelig, at jeg har knækket koden, for nu kører jeg på anden uge og er endelig begyndt at se lys for enden af tunnelen i forhold til at holde fast i de nye vaner.

Som ventet kan jeg mærke, at tiden føles længere – på den gode måde. Dagene forsvinder ikke mellem fingerene på samme måde, når jeg ikke bruger 3-4 timer på at dimse med min telefon i hver eneste pause. Og jeg er nået længere på bogen, end jeg havde forventet i disse dage, hvor vi også har fejret to runde fødselsdage.

Og stille og roligt er jeg holdt op med at gribe ud efter telefonen hele tiden, men jeg skal stadig være på vagt, så jeg ikke ubevidst får åbnet telefonen og hoppet på sociale medier. Jeg er flere gange nået hele vejen ind til mine apps, før jeg har husket, at jeg er på x + 12. Lidt skræmmende så godt de dårlige vaner sidder fast.

Der er ikke sket revolutionære ting i min hverdag, men jeg føler lidt mere ro, får læst mere og skrevet mere, og så er jeg fint tilfreds 🙂 Og jeg har efterhånden vænnet mig til at “let small bad things happen”, og erkendt, at jeg vil gå glip af noget – men det er klart belønningen værd. Jeg drømmer om at jeg med tiden ikke behøves håndhæve tidsgrænserne så strengt overfor mig selv, men lidt nu holder jeg fast, så det ikke stikker af igen.

Har du prøvet noget lignende, eller kan du fint holde hovedet ude af skærmene?

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Bedre mobilvaner nu, uge 15/40: En mælkeanalogi og et nærmest historisk "lavpunkt" • I carried a watermelon
  4. juni 2019 at 9:48

  […] Jane fra projecthandmade.dk afprøver for tiden sit eget mobilneddroslingsregelsæt. X + 12, kalder hun det. Få en status og måske noget inspiration lige her. […]

 • Reply
  Tina Marie
  4. juni 2019 at 15:27

  Hej Jane
  Hvad betyder x12?
  Kh Tina Marie

  • Reply
   Jane
   4. juni 2019 at 19:09

   Hej Marie. Det betyder, at jeg kun tjekker mine feeds to gange i døgnet. Fx kl. 8 og så igen kl. 20.00. Det fjerner alle de små overspringshandlingstjek, som jeg ellers har bøvlet med og gerne vil undgå. Og jeg kan konstatere, at jeg ikke får glip af det mindste 🙂 kh Jane

 • Reply
  Dorte
  9. juni 2019 at 8:14

  Jeg har ingen problemer med skærmtid. Hvis jeg venter i kø eller på bussen finder jeg telefonen frem. Når jeg er hjemme er det ikke altid jeg overhovedet kan huske hvor jeg har lagt telefonen. Jeg er iflg. mine teenagere rigtig dårlig til at bruge både facebook og instagram. De er begyndt at skrive til mig, når der er noget vigtig jeg skal se (f.eks opslag fra de foreninger vi er medlem af)

 • Reply
  Andrea Sophie
  23. juni 2019 at 18:02

  Hej Jane.

  Det har hjulpet mig helt utroligt meget at skifte til gråtoner. Det gør man på en iPhone under Generelt, Tilgængelighed, Tilpasning af skærm, Farvefiltre, slå farvefiltre til. Muligheden findes også på Android.

  I podcasten Hjernen på overarbejde (som virkelig kan anbefales!) skriver de, at smartphones og apps aktiverer vores dopaminproduktion, hvilket til dels skyldes alle de spændende farver. Efter jeg har slået farver fra, har rutinen om lige at tjekke nogle apps slet ikke lige så stor magt over mig.

  Bare en lille anbefaling herfra. Og tak for din blog, den giver håb!

  • Reply
   Jane
   23. juni 2019 at 20:13

   Tak for et super-tip, det vil jeg prøve med det samme. Og selv tak for at læse med 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.