Vaner

Let small bad things happen

Alle, der har læst med her på bloggen i mere end to minutter, kender til mit ønske om at have mindre skærm i mit liv. Men et af de benspænd, som har holdt mig fra at være mindre tilstede digitalt, har været frygten for at gå glip af en spændende besked, eller at kommentarfeltet skal gå “galt” i verdens bedste facebook-gruppe.

For som hardcore dopamin-afhængig, så skal der desværre ikke meget til, før jeg bilder mig selv ind, at jeg bare kan “tjekke hurtigt” om der er noget, der kræver min opmærksomhed i den digitale verden. Men et hurtigt tjek, bliver snart til flere og så er jeg tilbage til at tjekke ved hver eneste mulighed lejlighed (jeps, sådan er jeg).

Så mit mantra i disse dage er, tyvstjålet fra Tim Ferriss, at: “In order to do the big things, you have to let the small bad things happen”. Så jeg vil øve mig på at acceptere, at jeg svarer langsommere på e-mails, på kommentarer på bloggen eller på problemer i facebook-gruppen, fordi det giver mig tid og frihed til at gøre de store ting: At skrive min bog færdig, skrive her på bloggen og være (uforstyrret) sammen med min familie.

For sandheden er jo, at når jeg vender ryggen til den digitale verden for en stund, så er det kun små slemme ting, der kan ske. Der er ingen der dør af, at jeg ikke svarer hurtigt, og hvis en mulighed for at tale om minimalisme et spændende sted skulle glippe, så går det også nok.

Det er de samme tanker, som min yndlingsforfatter Cal Newport skriver om i hans nye bog Digital Minimalisme, hvor han anbefaler at holde 30 dages fuld stop for alle sociale medier for at få genopdaget glæderne ved de analoge liv 🙂 Jeg har ingen planer om at holde fuldt stop for skærm, som Cal anbefaler, men jeg er tilbage på X+12, som er den eneste plan, der indtil nu har hjulpet mig til at skrue markant ned for skærmtiden.

Nu vil jeg sætte mig med en kop kaffe, strikketøj og nyde musikken – helt uden jagt på likes og dopamin-kick.

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

4 kommentarer

 • Kirstine

  Jeg har haft stor glæde af skærmtidsfunktionen på min iPhone. Jeg har sat den til en time om dagen for ‘alle apps’ og så undtaget telefon, rejseplan og andre ting, som det potentielt kunne være træls at undvære i en krise, og som er for kedelige at ‘lege’ med. Det er som om min naturlige glæde ved at spare op (som jeg tænker, du godt kan sætte dig ind i …!) afholder mig fra at scrolle videre på hele s-togsturen, når jeg lige har tjekket den der mail. Belønningen er så ‘fri’ leg om aftenen med de resterende minutter – som stadig er inden for en time.

  • Jane

   Sikke en fin ide, så kan man spare minutterne til senere. Mon det ville tricke mit sparegen 🙂 Tak for at dele.

 • Matilde

  Er du mon alene om at være administrator på Facebook gruppen? I så fald kunne det måske være meningsfuldt at få en medadmin så du ikke bærer ansvaret alene?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.