Et bæredygtigt liv

Om at ville det hele på den halve tid …

Jeg har tænkt over noget. Nemlig på hvorfor det er så svært for mig at tage min egen medicin. Når jeg nu skriver så meget her på bloggen om glæden ved at skære ned på de overflødige ting, tanker og forpligtelser i dit liv, og vælge det enkle og rolige liv. Hvorfor skal det så være så svært for mig at gøre netop det?

Jeg har skrevet om det førtendensen til at jeg smider alt for mange bolde op i luften på een gang – og håber at jeg kan gribe dem. Det virker mere “tilladt” når der er tale om rene passionsprojekter, som strikkebusiness og bloggeri, men sandheden er, at de alt for mange punkter på todo-listen tynger og dræner, uanset hvor meget passion, der ligger bag. Og qua min skriblerier herinde, er jeg ret bevidst om, at travlheden er min valg og mit ansvar, så det er også kun mig, der skal sørge for at få fravalgt et par af de “spinnende tallerkener” før det hele ramler.

Vi har lige været på skiferie i Norge, en rolig tur med masser af anti-hverdag og tid til at tænke, og jeg kommer hjem med en plan i lommen 🙂 De næste 3 måneder bliver strikkeriet lagt på pause og bloggen sat i laveste gear, så jeg får frigivet tid til at få skrevet den “Den lille guide til minimalisme“, der skal udkomme på forlaget penge i sensommeren. Jeg har også et par foredrag på vej i kalenderen, og jeg vil have tid nok til at forberede mig så godt som muligt.

Mit real-life arbejde, kommer til at fylde al resten af tiden de næste tre måneder (og nok også i tiden derefter), jeg skal nemlig (igen) skifte stilling, hvilket kræver en stor mængde ekstra energi og fokus i starten. En energi, der skal findes, ikke ved at løbe stærkere, men ved at skære noget andet, og mindre vigtigt fra.

Så nu vil jeg bruge min søndag på at pakke ud og blive mandagsklar. Og så har jeg fået familien med på at gennemføre en søndags-endags-oprydnings-marathon, så vi kan kickstarte hverdagen med endnu mere ro og plads omkring os. Det bedste middel mod for mange bolde i luften, er nemlig at rydde op og rydde ud, så hverdagen bliver nemmere at være i 🙂 Vil du være med?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

4 kommentarer

 • Maria // FamilieFinanser

  Hej Jane.
  Du har nogle rigtig gode pointer.
  Jeg prøver at tænke på det, som at jeg gør det hele på den dobbelte tid. Så du skal nok få plads til strik og blog, bare strukket over længere tid.
  Jeg praktiserer ikk at have deadlines for mig selv, dem er der rigeligt af udefrakommende.
  Rigtig meget god vind med bog, foredrag og jobskifte.
  Kh Maria // FamilieFinanser

  • Jane

   Tak for din hilsen, og du har sådan set ret, at man kan nå det samme på den dobbelte tid. For mig er det blot vigtigt at vælge nogle ting helt fra i periode, så jeg ikke gør en masse ting en lille smule, men fokuserer benhårdt på de (for mig) vigtigste ting 🙂 Det var sådan jeg valgte tv/netflix-kigning fra i sin tid, it didnt make the cut 🙂

 • Emilie

  Hej Jane.

  Jeg blev lidt nysgerrig, da jeg læste, at du vil lægge strikkeriet på pause i 3 måneder.
  Hvad kommer det til at betyde?
  Vil du slet ikke strikke de næste 3 måneder?! Og kan man overhovedet lade være med det? 🙂
  Eller betyder det blot, at du kun vil strikke for din egen hygges skyld og f.eks. ikke bruge tid på at lave nye opskrifter osv.?

  Men ellers synes jeg da, at det lyder som en god plan at lægge nogle af boldene til side for en stund og ikke jonglere med så mange på en gang.

  Venligst,
  Emilie

  • Jane

   Hej Emilie. Tanken er, at jeg helt vil lægge det på pause indtil bogen er skrevet færdig. Som en slags motivation for at blive hurtig færdig. Og nej, måske kan jeg ikke holde det hele vejen, men jeg vil virkelig prøve – for jeg mangler ikke mere strik – jeg mangler at få tankerne i mit hoved ned i bogform, så de kan komme ud i verden 🙂 Og enig, jeg kan også godt lide tanken om at lægge nogle bolde til side for en tid – jeg hverken kan eller vil – gøre det hele på een gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.