Et bæredygtigt liv

Madplaner, eller en plan for mad …

Jeg havde en hyggelig snak med Sarah Ophelia Møss forleden, som blev optaget til hendes virkelig anbefalelsesværdige podcast Ophelia Invest Talks.

Undervejs i samtalen kom vi til at tale om madplaner, eller nærmere bestemt om at have en plan for mad. For faktisk, så laver vi ikke madplaner i traditionel forstand hjemme hos os. Der sker lidt mere ad hoc planlægning, som samlet set betyder, at der altid er en på forhånd fast plan for, hvad vi skal have at spise den enkelte dag i ugens løb.

Et praktisk eksempel kan være denne uge. Søndag kiggede jeg hurtigt køleskab og fryser igennem for at se, hvad vi havde liggende. Vi er lige kommet hjem fra skiferie, og havde 7 burgerboller, en pakke wraps og en omgang frossen kødsovs med hjem. Så søndag blev der handlet til burgere for at få brugt burgerbollerne, og mandag og tirsdag står den på henholdsvis pasta med kødsovs og wraps.

Onsdag er fodbolddag, så der spiser vi rugbrød. Vi plejer at lave spejlæg m. bløde løg, og hvis der er en lille rest, der kan varmes til at putte på brødet er det også et hit og ellers er der bare frit valg på pålægshylden.

Idag havde kæresten butterchicken med hjem fra arbejde. Det er røget i fryseren, og kommer på menuen torsdag. Fredag har jeg planer om at tømme grøntsagskuffen og lave suppe med ristede græskarkerner. Men igen, planerne kan ændres undervejs, så nu må vi se 🙂

Hvis man arbejder med en lidt mere “flyvende” madplan, er det vigtigt at spise de retter først, hvor maden ikke kan fryses. Og så løbende revurdere, hvis der bliver rester til en enkelt dag mere, så planen skal rykkes en dag. Eller omvendt, hvis huset pludselig er fyldt med legekamerater ved spisetid, så maden rækker kortere end forventet 🙂 Og så acceptere, at det ikke er alle dage, hvor der nås nye kulinariske højder. Hvis vi alle bliver mætte med sund og nærende mad, og vi ikke spilder ressourcer undervejs (hverken tid eller penge), så skal jeg ikke bede om mere 🙂

Velbekomme derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.