Minimalisme

Endagsoprydningsmarathon

Jeg har før skrevet om mine oprydningsprojekter her på bloggen, senest her og her. Og fælles for mine tidligere projekter, så har de altid være langvarige, og til tider løbet ud i sandet.

Men jeg har fundet den perfekte løsning. Nemlig, endagsoprydningsmarathon. Det kan nok ikke anbefales for begyndere, men for en familie som vores, som tog den store oprydning i forbindelse med flytningen for 1½ år siden, så er det virkelig rart at komme alle skuffer og skabe igennem et par gange om året, og få sendt ting til genbrug, storskrald osv.  Særligt for børnefamilier er der vist en tendens (ihvertfald hjemme hos os) til at rodeskuffer og papirbunker bliver fyldt ekstra hurtigt, og det er rart at bruge en feriedag på at komme til bund i bunkerne.

Vi er lige kommet hjem fra 14 dages ferie, hvilket altid er et godt tidspunkt at rydde ud i sine ting. Efter så lang tid væk, i vores tilfælde på campingtur, bliver det tydeligt, hvor lidt vi egentlig har brug for. Og så er det nemmere at skille sig af med det overflødige. Et andet trick kan være at vende tankerne og fokusere på, hvilke ting du gerne vil beholde fremfor hvilke ting du skal skille dig af med. Det giver et mere positivt fokus på at beholde de bedste ting, og give resten fri til at komme andre til gode. Det gælder både i forhold til kun at beholde yndlingstøj, yndlingsbøger og de køkkenting, som du rent faktisk har brug for, og holder af at bruge i hverdagen.

Imorgen kører vi fem fyldte IKEA poser på genbrugspladsen med skrald og ting til genbrugsbiksen, og vi er dermed blevet lidt mere klar til, at hverdagen starter igen næste mandag. Og iøvrigt er det efter flere års plagen endelig lykkedes mig at få min kæreste til at rydde ud i hans egne ting, så det rykker virkelig nu 🙂

Vasen på billedet er iøvrigt en gave fra min mormors søde lillesøster, og pynten er forvokset basilikum fra min lillebitte have. Det er ren luksus for mig 🙂

God aften derude.

2 kommentarer

  • Pia

    Du har ret, det er en skøn følelse at få tømt ud i gemmerne, og dejligt med endnu en lille påmindelse om at få det gjort. Et andet godt tip kunne være at samle sammen og tage til et af sommerens mange bagagerumsmarkeder. Der skal jo samles en pæn mængde, og udsigten til at få lidt lommepenge hjælper på motivationen. De ting man ikke får solgt finder sjældent tilbage i skufferne – måske fordi man allerede har taget afsked med det ;0)

    • Jane

      Selv tak. Og sikke en god ide. Vi fandt også en del, som vi planlægger at sætte til salg på DBA, men jeg orker ikke tanken om at sælge på et loppemarked, hvilket er skørt, da jeg gerne køber ting der 🙂 Men du har ret, de ting som man ikke får solgt rimelig hurtigt, dem kan man ligeså godt sende til genbrug, da man allerede har taget afsked med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.