Minimalisme

#DeclutteringApril uge 5 og historien om et par brudesko

foto1111111Dag 27. En grøn vase, som jeg aldrig har kunnet lide, men beholdt fordi det var en gave røg i genbrugsbunken. Det samme gjorde to bøger fra skabet. Alkymisten og Den Lille Prins, begge bøger som jeg har fået i gave af venner, som elskede bøgerne, men efter at have læst dem begge to gange føler jeg stadig intet for dem. Så nu er de sendt videre til nogen, der kan værdsætte dem. Generelt har jeg en tendens til at holde fast i gaver af en form for pligtfølelse, men det giver ingen mening hvis det er ting der slet ikke giver noget glæde for netop en selv. Når nu pointen med en gave netop er at give glæde.

Dag 28. Jeg fik ryddet ud i nogle papirbunker og smed blandt andet et kort over København ud. Jeg brugte kortet i 2008, hvor jeg lige var flyttet til byen, men jeg kan godt selv finde rundt nu. Sådan da 🙂

Dag 29 og 30. Som den store afslutning på oprydningsmåneden skilte jeg mig af med et stel, som jeg har arvet efter min farmor. Stellet har længe pint mig, jeg har ikke været rigtig glad for det, og kun brugt det når vi fik mange gæster. Og da det ikke kunne tåle at komme i opvaskemaskinen var det mere til bøvl end gavn. Jeg spurgte mine forældre om de ville overtage stellet, men de har også rigeligt, så nu bliver det ærbødigt båret til genbrug, hvor det forhåbelig finder nogle nye ejere der værdsætter det.

Som jeg har skrevet før, så har jeg haft stor glæde af at blive “tvunget” til at få ryddet ud i gemmerne her i april måned. Nogle ting har jeg haft det været lidt svært at skille mig af med, selvom jeg ikke har brugt det længe. Men igår blev jeg mindet om, hvorfor det nogle gange er bedst at sende tingene videre ud i verden.

Som en del af oprydningen har jeg sat en del ting til salg, og jeg fik en henvendelse fra en pige, som gerne ville komme forbi og prøve et par vintage stilletter. De passede hende perfekt, og hun fortalte at hun havde ledt længe efter de perfekte brudesko, men ikke kunne finde nogen. Så nu skal hun giftes i de fine gamle sko, som ellers bare stod og samlede støv i mit skab. Tanken gør mig så glad.

Nu er det tid til rødvin og strik i sofaen.

Glædelig store bededagsferie derude 🙂

15 kommentarer

 • Susanne

  Sikke en skøn historie med skoene – det er da skønt, at de kan bruges af sådan en kommende brud.
  Følger du et bestemt program for minimalisme eller har du bare besluttet at smide lidt væk hver måned?

 • Onlie-Johanne

  Det har været rigtig fedt at følge, og min weekend er nu dedikeret til at prøve at rydde ud, fordi jeg skal på loppemarked søndag. Hovedsageligt i garderoben selvfølgelig, men også generelt. Og det der ikke bliver solgt får ikke lov at komme tilbage i lejligheden.
  Mit problem er bøger, dem ved jeg ikke om jeg kan skille mig rigtig af med, men vil prøve.

  • projecthandmade2014

   Hvor er det dejligt at høre! Hvordan gik det på loppemarkedet? Jeg kender godt udfordringen med bøger, jeg har også altid beholdt alle bøger, men nu går jeg efter at have en samling greatest hit. Hvilket også involverer at købe flere bøger, hvis en bog jeg har lånt på biblioteket viser sig at have så stor værdi for mig, at den kan få en fast plads i reolen. Men der er kun plads til de allerbedste 🙂

   • Onlie-Johanne

    Det gik rigtig godt. Faktisk så godt at det ærgrede mig at jeg ikke havde grebet endnu dybere. Selv gamle VOUGE blade fik jeg afsat.
    Jeg forstår godt ideen med at have en greatest hits. Det burde jeg også. Jeg læser alle romaner på Kindle, og derfor er det kun “billedbøger” jeg egentlig hiver frem fra reolen.

    • projecthandmade2014

     Ej, hvor godt, så må du afsted endnu engang, når du har ryddet mere ud. Det er i øvrigt lige meget, hvilke bøger du har stående blot du sørger for, at de er dig til gavn og/eller glæde 🙂

 • DorteS

  Skøn skøn historie om brudeskoene!! 🙂 sidder her og smiler bare ved tanken! Her har jeg efter dit forbillede skaffet mig af med en del ting den seneste uge. Både ved salg, til genbrug, direkte udsmidning og ved at forære væk eller låne ud. Tak for inspirationen – det føles så skønt, selv om jeg bestemt kun har kradset i overfladen af mit rod….

 • Fossdal

  Det er super flot gået, tillykke med det. Håber jeg kan være lige så standhaftig i maj, som du har været. Der er virkelig noget at leve op til.

 • DorteS

  Du nævner i øvrigt, at du hqr solgt en del ting. Hvorhenne har du mest succes? Er det på trendsales, reshopper eller hvorhenne? Det kunne evt være et oplagt indlæg 🙂

  • projecthandmade2014

   Jeg kan klart anbefales trendsales og den blå avis, hvor jeg har haft størst succes, men det er nok forskelligt i forhold til hvad du sælger. Jeg kan sagtens dele tips i et senere indlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.