9 In Et bæredygtigt liv/ Vaner

Hvad ville du gøre med 20 ekstra timer hver uge?

Hvis vi skulle bedømme på mængden af indlæg om mobildetox igennem tiden, så ville jeg nu være den mest bevidste forbruger af sociale medier, som vi kendte. Men det tror jeg godt, at vi alle ved ikke passer. Men jeg er ikke færdig med at arbejde på at få et mere afbalanceret forbrug af skærme i mit liv. Særligt når jeg har en holdning til børn og skærme, og generelt kæmper med alt for mange drømme og alt for lidt tid. 

Men så er det jo “heldigt”, at min nye ven, appen Moment, sort på hvidt, har vist mig, hvor jeg kan finde 3-4 timers ekstra tid hver dag. Ja, der stod 3-4 timer. Hver. Dag. For når jeg helligt fortæller, at jeg ser meget begrænset tv, netflix osv. så hører det jo med til historien, at jeg er på min telefon alle de mange timer, som jeg officielt sparer ved ikke at sætte mig foran tvet hver aften.

Og det skræmmende er, at min telefon ikke registrerer den tid, hvor jeg hører podcasts, sidder foran skærmen på arbejde eller, som nu, sidder ved min pc derhjemme. Så deeeet….! Og hvis jeg er ærlig overfor mig selv, så kunne jeg uden problemer skære 90 procent af skærmtiden væk, uden at det gik ud over hverken min strikkebusiness eller min blog. Resten af tiden er bare fyld. Som var fint nok, hvis målet med mit liv var at få tiden til at gå, men jeg har jo lidt andre ting, som jeg gerne vil putte ind i min hverdag.

Så hvad vil jeg sige med alt dette? Reelt vil jeg bare høre, hvad I andre gør for at skabe en god balance mellem tid på nettet/sociale medier/osv. og om jeg må låne lidt rygrad til at skære gevaldigt ned for fyld-tiden i den kommende uge. Bare for at finde ud af, hvad jeg får lyst til at gøre med alle mine 20-25 (!) ekstra timer, som jeg får forærende 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

 

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Kirsten
  18. september 2018 at 18:35

  Er det i apple-store? For jeg kan ikke finde den?

  Jeg bruger også alt alt for lang tid på min telefon – men er da begyndt at læse igen også 🙂 Så det går den rigtige vej.

 • Reply
  Johanne
  19. september 2018 at 4:44

  Jeg har netop downloadet appen for en uge siden.
  Jeg var simpelthen for bange til at gøre det før. Men jeg er faktisk ikke så skræmt som jeg troede jeg ville være.
  Gennemsnittet er 2 timer – og det er jeg ganske ok med lige nu… Netop fordi jeg tit bruger insta stories i stedet for dumt tv.
  Jeg er dog mere overrasket hvor mange gange jeg samler den op og bare bruger 2-3 minutter. Det gad jeg godt cutte ud!!
  Og ja, jeg ved også godt hvad jeg godt ville bruge 20 timer om ugen til – også bare de 14 den lige nu fortæller mig.

 • Reply
  Kirstine / Plantesmilet
  19. september 2018 at 7:27

  Det ku være man skulle prøve … Jeg tror egentlig ikke, jeg bruger telefonen SÅ mange timer, og ikke så mange som jeg har gjort (men det kan da være jeg bliver overrasket!). Jeg har slettet facebook- og pinterest-appsene for at undgå at falde i de der huller, hvor man ikke kan huske, hvad man har lavet de sidste tyve minutter – nu er det trods alt mere to-tre minutter, som Johanne også skriver. Og HVIS jeg må lege djævelens advokat, så er jeg ikke sikker på at jeg kunne bruge al den frigjorte tid til noget fornuftigt. Noget af den, ja, men syv-minutter-mens-toget-er-forsinket ER bare svært at anvende fornuftigt til andet end bækkenbundsøvelser. Og de har også en app 😉

 • Reply
  Pia
  19. september 2018 at 19:40

  Kunne sørme godt bruge 20 timer mere i ugen;0)
  Jeg har opdaget, at det går galt for mig, når jeg havner i sofaen. Så går der sofapude i den. Hvis jeg derimod holder mig i gang med diverse gøremål, så kan der forsvinde en helt aften uden IPad – meeen skal der ikke også være tid til at koble fra, bare være til og måske endda lave noget ufornuftigt :0)

  • Reply
   Jane
   20. september 2018 at 13:54

   Helt enig. Alle sysler skal ikke være nyttig, effektivitetsmaksimering. Det er det hovedløse, overspringshandlings-surf jeg vil til livs 🙂

 • Reply
  Lene
  21. september 2018 at 6:09

  Du er simpelthen så inspirerende og motiverende. Med spørgsmålet “Hvad ville du gøre med 20 ekstra timer hver uge?” ser man med det samme “belønningen” for sig. Tak 🙂

  • Reply
   Jane
   23. september 2018 at 11:23

   Tusind tak 🙂

 • Reply
  Frederik
  25. september 2018 at 10:43

  De nye opdateringer, der kommer snart fra Apples side af, indeholder en “Skærmtid” applikation. Den fungerer sandsynligvis på nogenlunde samme måde. Så kan du holde øje med, hvad du bruger af tid på de forskellige apps.

  Bedste hilsner
  Frederik

  • Reply
   Jane
   26. september 2018 at 16:11

   Tak for tip 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.