Økonomi

Hold farten …

Som det nok er gået op for jer, så er vi en cykelglad familie, og en stor del af vores ”familietid” foregår på to hjul – eller otte hjul – you get the point. Og det plejer at foregå med storebror forrest, og mig bagerst for at sikre, at bagtroppen (=lillebror) kan følge med. 

Omgivelserne i vores hood byder på rigelige mængder skov, med rigelige mængder bakker, hvilket gør turen endnu sjovere. Men også nogen gange lidt udfordrende for lillebror, og jeg prøver undervejs at minde ham om, at hvis man holder farten hen mod bakken, så det nemmere at komme op, end hvis man stopper op for enden af bakken, og derfor skal have cyklen op i fart samtidig med, at bakkens stigning og tyngdekraften arbejder imod.

På vores seneste tur, efter 3-4 bakker og dertilhørende påmindelser om at ”holde farten”, kom jeg til at tænke på, at det samme princip gælder i forhold til privatøkonomi. Både for afbetaling af gæld og investering. Og ja, jeg er en giganørd 🙂 Men min pointe er, at det er så meget nemmere at holde momentum og bygge en stærk privatøkonomi, hvis man ”holder farten” undervejs. Hvis du for mange gange undervejs, stiger af cyklen aka optager ny gæld, overforbruger, trækker på dine investerede midler eller på anden måde mister farten, så kræver det markant mere energi at komme i gang igen.

 I stedet gælder det om at holde fokus undervejs. Ved at indrette din hverdag, så du bruger dine penge der, hvor det giver mening for netop dig – og ikke på hvad reklamer eller samfundet siger du burde – så kan du nemmere holde fokus i lang tid. For det føles ikke hårdt, eller som et afsavn. Det føles bare som hverdag. 

Og det sjove er, at når du kommer til toppen af bakken, og er kommet af med din gæld og eventuelle mindre heldige pengevaner, og du kan investere en del af dine penge hver måned. Så føles det som at køre i frihjul ned ad bakken. Dine penge skaber nye penge mens du sover, eller laver andre sjove ting, og med hjælp fra renters rente går det hurtigt med at bygge en “formue” op. Det er den samme effekt, som sender folk i luksusfælden, hvis de optager dyre kviklån – bare med modsat fortegn 

Giver det mening for andre end privatøkonomi-nørden bag tasterne?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.