Et bæredygtigt liv

Der, hvor gærdet er lavest

Hvis man gerne vil leve lidt mere grønt/hippie-agtigt, så kan det virke lidt overvældende at flytte ud i en skov eller begynde at lave alt mad fra bunden. Men hvorfor med hiv og sving kravle over, hvor gærdet er højest? Man kan også starte med mindre, og jeg vil anbefale dig at kaste et blik på dine hverdagsvaner. Der er nu engang flest hverdage.

Så meget apropos mine tanker om papkrus vs hippie-kopper forleden, så er der her fem brug-og-smid-væk-produkter, som jeg (næsten) ikke bruger penge på mere, og som du også kunne overveje at holde op med at smide i kurven.

Køkkenrulle

Nu bruger vi stofservietter, hvilket føles markant mere luksus 🙂 Og det er ikke kun selve køkkenrullepapirerne, som spares i den omgang, det er også papruller og plastikposerne, som ikke længere skal smides ud. Win-win.

Staniol/plastikposer til madpakken

Siden drengene startede med at have madpakker med, har vi brugt madkasser, hvilket sparer store mængder staniol og plastikposer, som jeg kan se mange af de andre børn medbringer hver dag. Suk.

Rengøringsklude

For mange år siden brugte vi de famøse plastikklude i tre farver, men nu bruger vi bomuldsklude, klippet af gammelt tøj eller gamle viskestykker, og de holder for evigt. Og så fnuldrer de ikke i brug, hvilket i sig selv er en kæmpe forbedring 🙂

Bind

Efter overgangen til den ultimative hippie-kop 🙂 så køber jeg kun bind cirka hvert halve år, hvilket er en formidabel besparelse i forhold til før, og mit liv er blevet så meget nemmere. Prøv det, prøv det 🙂

Plastikposer

Det er en gammel klassiker efterhånden, men i min verden er det bare fjollet at give 10 kroner pr. handletur, for noget som ryger direkte i skraldespanden. Bevares, folk genbruger ofte poserne til skraldeposer, men det er da stadig en dyr måde at løse det behov på. Så deeet….!

Giv gerne dit bud på andre lavthængende frugter på vejen mod hippie-livet 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

 

 

 

4 kommentarer

 • Therese

  Hej Jane,
  Jeg har netop opdaget din blog gennem klimanetværket på facebook og jeg er hooked med din opstart på mere bæredygtig livsstil. Især er jeg vild med din køkkenrulle-idé. Jeg har tonsvis af stofbleer liggende, som jeg tænker kunne få samme behandling og ligge i en fin kurv fremme. Har du en idé til, hvad man kunne gøre ved dem? Halvere og sy til? Eller måske de ‘bare’ skal være som de er, foldet på en ny måde. Så burde designer-køkkenrulle-holderen også kunne sælges og give penge til sparegrisen.
  Kh T

  • Jane

   Hej Therese. Tak for din hilsen, og dejligt at du har lyst til at redde verden – een hverdagsvane ad gangen 🙂 Jeg ville klippe stofbleerne i fire lige store stykker og sy et lille ombuk hele vejen rundt, så de ikke trevler op. På den måde får du små servietter, og man skal sjældent bruge mere end en lille klud. Og god ide at sælge designer-holderen videre, så kan den gøre gavn et andet sted, og du har lidt penge på kontoen i stedet for. win-win 🙂 God aften:)

 • Pia

  Jeg har været lidt tilbageholden med hensyn til den bæredygtige køkkenrulle, fordi jeg er lidt bekymret for hvordan resten af familien vil have det med det, men jeg er helt vild med Thereses idé om at bruge stofbleer. Tror at det er tid til at gøre et forsøg – og så se hvad der sker. Om ikke andet, kan jeg jo begynde at bruge dem, og mon ikke det så smitter af på de andre ;O)

  • Jane

   Enig, nogen gange så må man bare vise vejen, og håbe at resten følger trop. Og om ikke andet, så sparer du køkkenrullen, og lidt har også ret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.