Købestop

Shoppelisten 2018 #3

I forbindelse med mit selvbestaltede købestop her i august, så gik det op for mig, at jeg skylder jer en opdatering af min shoppeliste for 2018. Der er faktisk sket en del på den front i løbet af sommeren 🙂 Som noget nyt i forhold til de andre år, så har noterer jeg alle “nye” køb, uanset om de er rigtigt nye eller fra genbrug. Det giver et mere ærligt billede. Så here we go…

Shoppelisten for 2018:

 • Et par blå jeans (genbrug – januar 2018 – 300kr).
 • En sort habitjakke (genbrug – marts 2018 – 50kr).
 • En sort silketop (genbrug – marts 2018 – 10kr).

Tilføjelser:

 • Sort, glimmerkjole med åben ryg (genbrug – juni 2018 – 60kr).
 • Blomstret kjole til bryllup + kan bruge på arbejde (ny – juli 2018 – 600kr).
 • Sorte sko med lidt hæl til bryllup + kan bruges på arbejde (nye – juli 2018 – 900kr).
 • Sort kort kjole (ny – juli 2018 – 200kr).
 • Blå kjole til arbejde (ny – juli 2018 – 150kr).
 • Sort blondekjole til arbejde (ny – juli 2018 – 200kr).
 • Bh, der passer til kjoler med åben ryg (ny – juli 2018 – 150kr).

Så deeeet var lidt af en tilføjelse til garderoben, men helt i overensstemmelse med min plan om at opgradere min arbejdsgarderobe lidt efter jobskiftet, og åbenbart et dybt ønske om at gå mere i kjoler 🙂 Og pånær de to mere festlige kjoler, så er alt nyt i garderoben røget direkte i fast rotation her i den varme sensommer, og med et par sorte strømpebukser og en cardigan, så forbliver de i brug henover vinteren.

Når vi taler efterårsgarderobe, så mangler jeg stadig et par sorte ballerinasko, men der plejer dba at være leveringsdygtig. Jeg har ingen problemer med at købe brugte sko, andres fejlkøb er min vej til billige kvalitetssko 🙂 Og så har jeg lidt mere strik i hovedet, da jeg mangler en cardigan, der kan passe til mine nye kjoler 🙂

Jeg tror også, at jeg fik lovet en fuld gennemgang af min garderobe, som den ser ud. Er der stadig stemning for det?

God aften derude.

-0-

 

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

6 kommentarer

 • Sabine

  Stor interesse ? Altid hyggeligt med garderobe rundtur.
  Er også lidt nysgerrig for, hvor det nye tøj er fra? Og har der været “tanker” omkring det? Eller har det været prisen? Hvilke mærker/butikker går du her efter?

  • Jane

   Hej Sabine. Tak for din besked. Tøjet er købt på vores ferie i Italien, og helt uden tanke på bæredygtighed, men jeg fandt alle fire nye kjoler, da vi var ude for at finde tøj til kæresten til bryllup. Der var udsalg, derfor de billige priser, men det var helt tilfældigt. Jeg havde købt dem, hvis de kostede det firedobbelte, de sidder nemlig helt perfekt, når jeg selv skal sige det 🙂 Da jeg meget sjældent køber nyt, så går jeg ikke efter særlige mærker. De tre af kjolerne er købt i Mango, den sidste kender jeg ikke mærket på. Jeg ved, at jeg vil gå med alle fire kjoler indtil de bliver slidt op (som jeg plejer) og det må også være en form for bæredygtighed.

 • Tanja

  Hej. Jeg bed lige mærke i din besked til Sabine, omkring at kjolerne sad helt perfekt, og det fik mig til at tænke, “hvor er du heldig at kunne finde kjoler, der bare sidder perfekt”. Derefter opstod et spørgsmål. I projektet omkring den mindre garderobe har du da gjort noget aktivt for at finde ud af hvilke snit og hvilken slags tøj, der passer bedst til din figur, så du kan gå efter det, når du er i genbrugsen eller selv skal i gang med at designe? Beklager hvis du tidligere har skrevet om det, men jeg er ny følger af din blog 🙂
  Jeg spørger, fordi jeg selv godt kunne tænke mig at få barberet min garderobe ned og købe mere genbrug, når jeg mangler noget. Jeg synes bare ofte, det er lidt uoverskueligt at skulle i genbrug, fordi man skal bruge kræfter på at lede, og jeg egentlig ikke helt ved det, hvis jeg falder over noget “guld”.
  Må man også spørge hvor din guldgrube af genbrugsbutikker ligger, eller vil du gerne holde det privat?

  • Jane

   Hej Tanja. Tusind tak for din besked, jeg har svaret lidt mere uddybende https://projecthandmade.dk/2018/08/18/om-fordelene-ved-at-have-en-lille-garderobe/ 🙂 Jeg deler gerne mine yndlingsgenbrugsbutikker. Før jeg skiftede job, så var jeg glad for røde kors på Nordre Frihavnsgade og Kirkens Korshær på Strandboulvevarden – begge på Østerbro. Men nu kigger jeg primært i genbrugsbutikken på hovedgaden i måløv, hvor jeg finder virkelig fine ting. Men jeg må også indrømme, at jeg har et særligt genbrugsgen + held, så jeg finder nemt virkelig fine ting. Det er et spørgsmål om øvelse, tror jeg 🙂 God aften.

   • Tanja

    Hvor fornemt med et helt indlæg som svar! Mange tak for de gode pointer og råd – det skal bare prøves af nu. Det giver virkelig god mening det med at skille sig af med det tøj, der gemmer sig inderst/nederst, fordi man altid vælger det fra, og lade ens stil selv komme frem. Simpelt og nemt – I love it 😀
    Også fedt med et par genbrugsbutikker at gå efter – jeg bor selv på Østerbro og har veninder i Smørum, så det passer jo perfekt. Så skal jeg bare ud og øve mig, som du skriver.
    Tak og også god aften til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.