Købestop

Om fordelene ved at have en lille garderobe

På et tidligere indlæg fik jeg spørgsmålet: “I projektet omkring den mindre garderobe har du da gjort noget aktivt for at finde ud af hvilke snit og hvilken slags tøj, der passer bedst til din figur, så du kan gå efter det, når du er i genbrugsen eller selv skal i gang med at designe?” Og mit svar blev lidt længere, end hvad der giver mening at smide i kommentarfeltet, så jeg har samlet mine tanker her i stedet for.

For en kæmpe sidegevinst ved mit projekt med købestop, brug-hvad-jeg-har, købe genbrug, redesigne osv. er, at det er blevet ualmindeligt klart, hvilken type tøj jeg rent faktisk får brugt. Når jeg har lovet mig selv løbende at give det tøj videre, som ikke kommer i rotation, så ender jeg med kun at have yndlingstøjet i skabet. Og en naturlig følge bliver også, at jeg kan se og føle meget klart, hvad der er “mig”, når jeg kun har “mig” tøj på hver dag.

Samtidig, så er der noget befriende i at droppe shoppeture og forsøget på at “følge moden”. Jeg bliver da garanteret stadig påvirket af skiftende tendenser, men jeg føler mig ikke tvunget til at skifte stil eller købe nyt, bare fordi en ny farve, længde, stil nu skulle være “det rigtige”. Og derudover, så giver genbrugsshopping mulighed for at købe fra mange års forskellige stilarter, når jeg i samme butik kan finde tøj fra næsten alle årtier. Det giver en stor valgfrihed, synes jeg.

En ekstra bonus ved genbrug er, at når du er i udforskningsfasen, hvor du er ved at finde din egen stil, så kan du sagtens købe en masse ekstra tøj med hjem, for næsten ingen penge, og så blot levere det tilbage efter en måned eller mere, hvis du opdager, at du ikke får det brugt. Du bruger selvfølgelig lidt penge på projektet, men det er absolut småpenge, og du skader ikke miljøet undervejs.

Indsigt i, hvad du har lyst til at gå med, er endnu vigtigere når vi taler om at lave sit eget tøj, da der hurtigt kan gå mange timer med at strikke en ny sweater eller cardigan, så er det lidt rart, når den rammer tæt på skiven. Men når du først bliver god til at ramme rigtigt, så er der ikke noget federe, end at forestille sig et stykke tøj, og så skabe det.

Og noget helt andet, så er min tilgang til tøj og til at klæde mig på, modsat før mit projekt, blevet så meget mere fyldt med sjov og lethed. Tidligere kiggede jeg ind i et fyldt skab, men med intet at tage på. Helt klassisk. Men nu kigger jeg med glæde ind i skabet, vælger nemt dagens outfit og kan tydeligt se, hvad jeg rent faktisk mangler, hvis jeg mangler noget. Det er også blevet nemt at pakke til ferier og en fornøjelse at vaske tøj, fordi jeg holder af at passe godt på mit tøj, og elsker når det hele hænger fint på plads søndag, og er klar til en ny uge.

Jeps, jeg er fan. Så jeg kan kun anbefale dig stille og roligt at skære ned, så du kan har favoritterne tilbage, hold fuldt købestop i en længere periode, og suppler så op med det tøj, som du rent faktisk mangler. Og brug så din energi på noget andet end at ønske dig mere eller noget nyt, men nyd at bruge det tøj, som du har og som forhåbelig er “lige dig” 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.