Økonomi

Om genbrugsguld og friheden ved at leve på en sten

Jeg opdagede tilfældigt, at den lokale genbrug havde halv pris på alt i denne uge, og smuttede kort forbi efter arbejde idag. Når jeg genbrugsshopper, så har jeg altid en liste i hovedet med ting, som jeg rent faktisk mangler. Så er det nemmere at holde mig til planen, og ikke slæbe alt muligt med hjem “bare fordi det er billigt”. Men selvom jeg har en plan, så holder jeg altid øje med tøj til storebror (gerne i næste størrelse) og lee jeans til mig selv i den rigtige størrelse. Og jeg holder da øjnene åbne for fundet. Eksempelvis, så ledte jeg ikke efter en læderjakke, da jeg fandt min ultimative yndlingsjakke sidste år, så det er muligt at fravige listen 🙂

På dagens tur fandt jeg stof til flere servietter, så kærestens skjorter ikke skal lade livet, bluse og bukser til storebror, en lædertaske og en bh. Alle fund dækker reelle behov, og resten lod jeg ligge i butikken, så er lidt stolt af mig selv. Samlet pris er 60 kroner, hvilket er absolut rørende. Jeg er med på, at det kræver et vist overskud at gå på genbrugsjagt, når der opstår et behov, men jeg føler virkelig, at det er min tid værd at søge efter “nye” ting som genbrug som det allerførste. Det sparer os for virkelig mange penge. Men min glæde ved genbrug stikker endnu dybere – det giver mig nemlig en følelse af tryghed at vide, at selvom en af os mister jobbet – så kan vi leve på en sten og klare os alligevel.

Apropos at leve på en sten, så har jeg sået salat, radisser og spinat i højbedene og går og håber på en lige så god høst som sidste år, hvor vi ikke var nødt til at købe salat i flere måneder. Det kunne faktisk mærkes (en smule) på madbudgettet 🙂 Og så er jeg gået igang med projekt-tøm-køkkenet, og det går så fint. Mandag fik vi rugbrød, tirsdag æggekage med rester fra fryseren og idag fik vi risengrød. Imorgen står menuen på tomatsuppe lavet af alt godt fra køleskabet, og med klatkager til dessert. Vi har handlet for cirka 300 kroner i starten af ugen, og kan fint klare os ugen ud før der skal handles mælk og frisk frugt og grønt igen. Men det er ikke svundet meget i fryseren, så der er lang vej endnu 🙂

God uge derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

4 kommentarer

 • Line Foget

  Tak for endnu et dejligt indlæg! Du giver virkelig kilde til inspiration og motivation :o) OG undren… 300 kr til indkøb?! Er med på at I har mad i fryser og køleskab, men stadigvæk 😉 Vi har så 4 drenge, hvor to bruger (engangs!!)bleer, hvilket sluger en sjat hver måned. Men vi har bestemt at vi må bruge 1500 kr i ugen på mad og husholdning. Vi laver madplan, anvender rester og handler stort ind om søndagen, men det er sjældent det slår til alligevel! :-/ Og bare når vi kommer til torsdag begynder køleskabet at se lidt små forladt ud.. Hm..

  • Jane

   Tak for de søde ord 🙂 De 300 kroner dækkede blot mælk, lidt pålæg og frisk frugt. Og vi skal nok supplere op med mere grønt til weekenden, men ellers så går vi all in på at tømme ud i skabene. Til gengæld, så købte vi is til fryser og mave for 85 kroner idag, så vi lider ingen nød 🙂

   • Line

    Det var absolut ikke en bekymring om at lide nød.. mere en ærgrelse over at vi gang på gang bruger flere penge end nødvendigt, mens vi stadig har en følelse af at ‘spare’ ??

    • Jane

     Det forstår jeg godt – men pointen må være at I prøver at have fokus – og så sparer I mere end hvad I ellers havde gjort. Jeg tænker ikke, at det er en konkurrence om at bruge mindst 🙂 Og hvis I føler, at I bruger mere end “nødvendigt” så er det måske værd at undersøge hvorfor I føler sådan. Er budgettet for lavt sat? Impulsshopper i? kh jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.