Et bæredygtigt liv,  Minimalisme

Få ro i hovedet, og styr på de løse ender med 360-graders-listen

Jeg er ramt af lav energi i disse dage. Og jeg tror ikke kun, at det drejer sig om jobstarten. Jeg har en følelse af, at jeg går igennem dagene og ignorerer en masse ting, som jeg burde forholde mig til. Men alle de løse ender og ufærdige opgaver vil min hjerne konstant forsøge at minde mig om, også selv om, at jeg har vænnet mig til at ignorere signalerne. Min største årsag til at leve minimalistisk og kun omgive mig med de ting, som jeg elsker eller bruger, er at når man fjerner rodet, så ser og føler man klarere, hvilke vej man skal. Rod for mig er ufærdige krea-projekter, som ikke længere har min interesse, ting, som vi ikke længere bruger eller bare ufærdige opgaver i hjemmet fx hullerne i væggen som skal fyldes ud og males over.

Min pointe er, at hvis man vænner sig til at ”se igennem” disse ting, selvom hjernen konstant prøver at råbe en op og få opgaven løst, så vænner man sig til at ignorere signalet fra hjernen om, hvad man skal gøre. Og hvis man i en længere periode har ignoreret signalet, så får det sværere og sværere ved at trænge igennem. Tilbage er bare en følelse af, at der er noget som man ”burde gøre” og en underliggende følelse af utilfredshed. Eller er det bare mig?

Da vi fik taget først grundige oprydning tilbage i 2012 mærkede jeg en masse frigjort energi, og tilskrev det blot, at det var blevet nemmere at holde huset rent, hvilket med to små børn ikke var en uvæsentlig ting. Men jeg tror egentlig, at det stikker dybere endnu. For da jeg fik skilt mig af med stoffet købt til gamle projekter, som jeg bare aldrig fik gjort færdig, så frigjorde jeg den energi, der var bundet i at prøve at få ”taget mig sammen” til projektet. Da vi fik fjernet de overflødige køkkenting skulle jeg ikke lede rundt efter yndlings-kartoffelskrælleren, men kunne blot tage den frem af skuffen. Og da tøjskabet blev ryddet for det tøj, som ikke passede eller var favoritter, så slap jeg for at have en overflod af valgmuligheder, samtidig med at jeg følte, at jeg ikke havde ”noget at tage på”.

Og det samme tror jeg gælder to-do-listen. Når hjernen konstant føler, at den er nødt til at minde om ugjorte opgaver, så bruger den en smule energi på det hele tiden – energi som kunne være brugt bedre på noget andet ? Og jeg har en ide om, at min lave energi i disse dage – udover jobstarten – også skyldes, at der er en del små og store opgaver på min to-do-liste, som jeg ikke får rettet fokus imod – med det resultat, at min hjerne konstant forsøger at råbe mig op.

Så planen er at få lavet en såkaldt 360 graders liste. Som blot betyder, at jeg vil gå huset igennem og få skrevet alle løser ender ned, få dem prioriteret og så love mig selv at løse én opgave om dagen. Indtil jeg er igennem listen. Så tror jeg på, at energien vil komme tilbage igen.

Nogen der vil være med? Altså til at få styr på jeres egne løse ender – ikke mine ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

5 kommentarer

 • Elizabeth

  Jeg kan kun anbefale bullet journal systemet. Og med det mener jeg ikke, at du skal bruge en masse tid på at lave kunstneriske ugeplaner, som konceptet har udviklet sig til – men det helt basale system med at samle alle tanker ned i punktform, i en notesbog, og så tage den derfra.

  Det er det jeg gjorde i juli sidste år, og jeg er nu i gang med nummer 2 bullet journal. Og nøj, hvor har det frigjort meget ‘hjerneplads’, samtidig med at jeg føler at jeg har fået ordnet rigtig mange ting. Min notesbog føles som en ekstern harddisk for min hjerne.

  Jeg vil gerne anbefale dig at se den korte video, der beskriver systemet 🙂 Du kan finde den her: http://bulletjournal.com

 • K

  Tusind tak for det her blogindlæg. Det gav mig det spark i røven jeg havde brug for, for at få skrevet til min udlejer og få ordnet alt papirarbejdet 🙂

 • Henriette

  Jeg kan rigtig godt lide din idé om at gøre én ting fra listen om dagen. Jeg er rigtig god til at skrive lister, men knap så god til at eksekvere fordi listen virker lang og uoverskuelig, og jeg kan tydeligt mærke hvor meget energi det sluger at udskyde opgaverne. Én opgave om dagen ville til gengæld være til at overskue 🙂

 • Helene

  Jeg kender det SÅ godt! Jeg strander dog tit ved at jeg mangler et system til min liste, hvor jeg dels kan se alle opgaverne, og dels kan strege dem ud efterhånden, så listen forbliver overskuelig. Jeg synes ikke Bullet Journal fungerer for mig, da jeg vil skulle overføre en masse uudførte opgaver til næste liste.. Hvordan gør du din liste håndterlig og overskuelig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.