Et bæredygtigt liv

Om bløde UFOer, og om at gøre tingene færdige med det samme

Jeg troede egentligt, at jeg var en monogam strikker, som kun havde et og allerhøjst to projekter på pindene ad gangen. Men da jeg ryddede op i garnskabet forleden, fandt jeg UFO (UnFinished Object)-bunken, som klart pegede i en anden retning. Lidt inspektion viser, at bunken deler sig i to kategorier.

 1. Designs, som ikke “virkede” af een eller anden grund, og som er lagt på is.
 2. Projekter, der kun mangler den kedelige del, fx ærmer eller tommelfingre 🙂

Strikkebunken fortæller også en anden historie om mig. Jeg har en udpræget evne til at “overse” de projekter eller opgaver, som jeg er gået igang med, og som jeg af en eller anden grund ikke gider gøre færdig. Og det er faktisk også en form for rod at lade opgaver (eller strikkeprojekter) ligge ufærdige hen. Det er løse ender, som underbevidstheden konstant minder een om, og den dårlige samvittighed skaber dårlig energi.

Jeg har fået den ide at bruge min nyvundne ekstra tid til at komme i bund med både strikkebunken, og de øvrige uløste opgaver, som dræner fokus og energi. Mon jeg er den eneste ukronede dronning af overspringshandlinger, eller er det noget som du kan genkende?

For at skabe lidt motivation, så har jeg besluttet, at jeg ikke må starte nye strikkeprojekter før alle UFO enten er fuldførte eller trevlet op, så garnet kan blive brugt til noget andet. Hold gerne øje med mig på instagram, om jeg kan holde mit løfte 🙂

Iøvrigt kan jeg anbefale at kigge forbi Linda, som har gjort sig nogle spændende tanker om minimalisme, bøger og konsekvenser. Og jeg hører gerne dine tanker herom. Og som altid, så snakker vi meget mere om minimalisme og købestop her i gruppen.

Og hvis din private UFO-bunke er helt i bund, så kan du jo lede efter dit nye strikkeprojekt her 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

4 kommentarer

 • Sabrina/enravnemor.dk

  UFO-tendensen kender jeg godt. Jeg troede, jeg havde opfundet den. Jeg har et stort entré projekt i gang, som kun liiige mangler det sidste, men som jeg tilsyneladende aldrig liiige får ordnet. Mit iværksætter-gen er bestemt større end mit afslutter-gen. Mht at mobil-detoxe, går det ad h. til.
  På en undervisingsfri dag som i dag, opdagede jeg, at jeg stadig ikke var kommet i gang med dagens arbejde, kl. 11, fordi jeg skulle tjekke diverse medier og nu sidder jeg her gudhjælpemig igen.
  Jeg prøver igen… FRA NU AF.

  Kh Sabrina

 • Kirstine

  Uh, jeg kender det så godt. Jeg har også et par evighedsprojekter, der snart skal tages stilling til. Der hvor det går galt for mig, er når et projekt begynder at vise tegn på ikke rigtigt at ville ‘gå op’ eller have den forkerte størrelse eller en farve der var pænere i mit hovede … Da jeg strikker så langsomt, har jeg på det tidspunkt allerede smidt en masse tid efter det, men gider på den anden side ikke forholde mig til katastrofen. Og så havner det let i en skuffe til evig tid! Men snart! Snart skal der ryddes (og det vil jo nok sige trevles …) op!

  • Jane

   Så er vi helt ens 🙂 Problemet for mig er at tage beslutningen om at trevle de ufærdige projekter op, selvom at det er tydeligt, at de ikke bliver til noget. Jeg kan nemlig ikke klare tanken om den spildte tid. Men nu vil jeg rydde bunken, og prøve at tage konsekvensen af projekter, der går galt, med det samme. God aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.