Købestop,  Økonomi

Mit bud på bevidst forbrug i praksis

Jeg har skrevet meget om mit købestop her på bloggen, som omfatter køb til min egen garderobe, men også om, at de samme tankegange har påvirket den måde vi generelt anskaffer os “nye” ting her i huset. Og vores forberedelser til de kommende dags fastelavn er et godt eksempel på, hvordan det fungerer rent praktisk. Som de fleste, der har børn i udklædnings-alderen ved, så nærmer fastelavn sig med hastige skridt, og dermed også snakken om ungernes udklædning. Begge drengene har selv en holdning til, hvad de gerne ville være udklædt som i år, og det er (selvfølgelig) noget med superhelte. Suk.

Jeg havde ingen ambitioner om at sy noget selv i år. Så første skridt var en tur på Den Blå Avis og Reshopper-apps for at lede efter kostymer. Vi var vildt heldige at finde en dragt til hver i de rette størrelser. Den ene dragt var i køreafstand af det ene hold af mine forældre, som var så søde at køre hen og hente det. Og den anden dragt var i gå-afstand her i lokalområdet. Og vi fik begge dragter for en samlet pris af 90 kroner. Så langt så godt. Nu var udfordringen, at størstebarnets superhelt åbenbart ejer et skjold, som er helt nødvendig for at opnå den rette superhelte-følelse 🙂 Og efter at have kigget diverse apps og søgt på den lokale køb-salg-bytte facebook-side uden held, så valgt vi at købe skjoldet fra nyt af.

Vi fandt det i butikken her, som ligger i gåafstand til mit arbejde. Og butikken er ikke en del af en stor, upersonlig kæde, men er ejet af ægte legetøjs-entusiaster, som det også føles rart at støtte. Og storebror blev lykkelig for sit nye skjold, og kan formodentlig lege med det efter fastelavn også (hvis ikke det går i stykker imorgen), så alt i alt et godt køb 🙂

Min pointe er, at jeg ikke har nogen problemer med at købe ting fra nye af, hvis jeg først har udtømt alle andre muligheder. Mit købestop/ønske om at være en bevist forbruger handler netop om at bruge mine penge der, hvor de giver allermest lykke. Det vil sige, at jeg gerne bruger mine penge på garn, sushi, rødvin og et enkelt captain america skjold ind imellem 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

2 kommentarer

 • Trine

  Hej Jane

  Det giver så god mening. Jeg har også lavet et lille skriv på fastelavnstemaet idag.

  En af mine kæpheste i den forbindelse er at låne eller bytte udklædning i sin omgangskreds, for på den måde at få lidt mere glæde for flere ud af de ting vi vælger at bruge resourcer på.

  Trine

  • Jane

   Hej Trine. Tak 🙂 Jeg er også kæmpefan af at låne sig frem, og jeg låner også gerne festkjoler, tagboks, skiudstyr osv. ud, så vi sammen kan bruge de resssourcer vi allerede har 🙂 God aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.