Minimalisme

Blinde vinkler, og om at være lidt ude af balance

Jeg er stadig igang med en større oprydning herhjemme, og selvom jeg forlængst er gået væk fra at fjerne en særlig mængde hver dag, så sender jeg løbende en masser ting videre ud i verden. Den sidste uge har jeg fået solgt tre sweatre fra lageret, en dråbe i havet, men lidt har også ret 🙂 og to kogebøger. Jeg har sat en masse strik til salg, og håber at få sendt endnu mere ud i verden før foråret starter og folks lyst til uld falder lidt igen.

I løbet af de sidste par ugers oprydning, er det gået op for mig, at jeg har virkelig mange ting i mit hjem, som jeg hverken elsker eller bruger. Og når man tænker på, at jeg har været i en proces mod et liv med færre ting og en mere minimalistisk hverdag siden 2012, så skulle man jo tro, at vores hjem var helt ryddet, og kun indeholdt ganske få og nøje udvalgte ting. Men nej.

Det hører med til historien, at jeg er lidt ude af balance i disse dage. Jeg er generelt ikke god til at være i transit, men har det derimod allerbedst, når jeg er i faste rammer, så det kommende jobskifte er, udover at være spændende og noget jeg ser frem til, også en svær periode for mig. Den samme følelse af at være på lidt usikker grund, har jeg også fået de gange vi har flyttet, også selvom hver eneste flytning har været ønsket og drevet af lysten til det nye sted.

Denne følelse af at være på usikker grund, giver mig altid lyst til at rydde op og rydde ud, hvilket også er hele baggrunden bag den udfordring, som jeg startede i december. Så disse uger, hvor jeg gennemgår skuffer og skabe er ren terapi for mig, og en måde at finde mit fodfæste igen, efter at være rystet lidt ud af balance.

Det positive er, at vi når et ekstra lag ned i tingene, og det er gået op for mig, at een af grundene til, at der konstant kommer nye ting ind i vores hjem, som ikke kommer i brug og ender som rod, er min forkærlighed for at snuse rundt i genbrugsbutikker. Selvom jeg bilder mig ind, at jeg kun køber det som jeg rent faktisk har brug for, så taler køkkenskabene en anden historie. Idag fandt jeg to (!!!) brødskæremaskiner, som jeg købte da jeg jævnligt bagte rugbrød og aldrig har fået brugt, en ubrugt römertopf, en køkkenrulleholder, som vi sjovt nok ikke har brug for mere og utallige kogebøger, som jeg ikke har lavet en eneste opskrift fra og finder uinspirerende. Så nu er tingene sat til salg, og så er der forhåbelig andre der kan bruge dem, ellers ryger de tilbage til genbrugsbutikken.

Jeg gad godt vide, hvilke andre blinde vinkler jeg lever med, altså steder hvor jeg handler anderledes end jeg går og tror, og som er ude af trit med mine egne værdier. Egentlig modtager jeg erkendelsen om min hovedløse genbrugsshopping med kyshånd, for hvis jeg ikke opdager mine egne blinde vinkler, så er det svært at se mig selv og mine handlinger klart, og svært at ændre min adfærd.

Har du oplevet lignende blinde vinkler hos dig selv?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.