Hippie-hacks,  Minimalisme

“Hippie-hacks – minimalisme

Vi har netop været på weekend-besøg hos min svigerinde, som flyttede til London i sommers. Dermed har vi også kastet os ud i een af de flyveture, som jeg egentlig anser for ret dårlig stil, men som også kan være en naturlig del af det liv, som vi vælger at leve. Det var drengenes første flyvetur, så de er endnu ikke de store CO2-syndere på denne vis – endnu.

Nåh, men jeg havde egentlig en helt andet ide med dette indlæg. For pointen er, at min svigerinde og hendes familie gjorde en dyd ud af kun at tage det allermest nødvendige med, da de flyttede til London. Og deres lejlighed var derfor en fornøjelse for en dedikeret minimalist som mig selv at være i. Væk var det sædvanlige skrammel, som vi har en tendens til at flytte rundt med os, bare “fordi”, og i stedet havde få udvalgte og brugbare ting fået fokus, både i lejligheden, og i deres liv.

Flytningen har også givet dem en mulighed for at tænke over, hvordan de gerne vil indrette deres hverdag, og hvilke “vaner” de gerne vil tage med, og hvilke der gerne må “blive hjemme”. Og de har formået hurtigt at bygge en ny (og måske bedre) hverdag op, som familie, på ret kort tid.

Det er lidt de samme “kræfter”, som var på spil, da vi flyttede fra en lejlighed med samlet set 20 kvm opbevaringsrum, til vores nuværende hus, med en samlet opbevaringsplads på under 5 kvm. Det tvang os til at rydde ud, og kun beholde det mest nødvendige. Og vi har, i løbet af de sidste to år i huset, af flere omgange kunne skille os af med mere og mere, og har endnu tilbage rigtigt at savne noget, som vi har solgt eller sendt til genbrug.

Det har gjort vores hverdag markant roligere at være i, at vi har færre ting at rydde op, holde øje med, vedligeholde og gøre rent. Jeg husker selv, hvor mange timer jeg brugte på at holde orden i vores kælder, så det var muligt at finde alt det skrammel, som vi gemte på. Den tid kan jeg nu bruge med drengene, på at strikke eller læse en bog. Ja tak.

Det er meget nemmere at finde det man skal bruge, når der er færre bunker at lede igennem og det meste har en fast plads. Så vi spilder mindre tid på at rende rundt og lede efter nøgle, vanter eller cykellygter, når de har en fast plads, hvor de, som udgangspunkt 🙂 burde kunne findes.

Samtidig sparer vi mange weekend-dage, som ellers kunne være brugt på at shoppe rundt efter “noget nyt” til huset eller os selv. Nu går vi kun i butikker, hvis vi rent faktisk mangler noget og vi ikke kan finde det brugt. Shopping er ikke underholdning for os 🙂

Og som jeg har skrevet om tidligere, så prioriterer vi, ikke at have for travlt. Vi vil hellere vælge nogle ting fra, end at halse rundt som den stereotypiske pressede børnefamilie. Jeg føler klart, at der er en tendens til, at et opryddet hjem og en ikke-overfyldt kalender, smitter af på min egen evne til at fokusere og trives i hverdagen. Og have mere ro. Hvilket smitter af på drengene, hvilket kommer os alle til gode 🙂

Har du gjort dig erfaringer, gode eller dårlige,  med en mere minimalistisk hverdag?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

En kommentar

  • Mette WK

    Sikke et skønt indlæg!! Jeg kender godt til følelsen af at komme hos nogle, der ikke har så mange ting. Det er helt utroligt rart, synes jeg 🙂

    Jeg har stort set kun gode erfaringer med en mere minimalistisk hverdag. Den helt store forskel for mig, indtil videre, det er de store linjer. Forståelsen af, at jeg er god nok præcis som jeg er, og at der ikke er nogen løn, nogen titel, fine lamper eller bluser i sæsonens materiale, der ændrer på det. Dér ligger den store værdi for mig. Den anden store værdi er min evne til at prioritere. Vi nægter nemlig også at være en fortravlet børnefamilie 😉 Og så VIL jeg have tid til min hest, hvilket langt de fleste synes, der er lige dele sindssygt og misundelsesværdigt. Men det er bare så stor en del af mig, hvorfor skulle jeg ikke prioritere det fremfor en karriere/høj løn/fint hus, der ikke vil give mig tilnærmelsesvis den samme glæde? Vi er stadig ved at rydde vores hjem for de ting, vi ikke har brug for. Der er måske den eneste ting, jeg synes, der har været decideret svært, det er at være flere om det. At skulle enes. Men det går langsomt fremad, og for hver gang et rum eller et området bliver ryddet, jo mere blod på tanden får jeg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.