Frugal Friday

Frugal Friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Haft en uge, hvor jeg har haft næsen helt nede i skrivningen af min kommende bog og kæresten har haft travlt på arbejde, hvilket har betydet at madplanen er skredet og der har været flere rugbrødsdage end normalt. Vi rykker bare resten af aftensmad’erne til weekenden, så intet mad går til spilde af den grund. Hemmeligheden er at erkende, når energien er indstillet på “rugbrødsmadder” og få noteret om noget af den indkøbte mad skal i fryseren, så madplanen kan rykkes uden madspild. Det kunne den 🙂
  • Stornydt, at genbrugsbutikken åbnede, så jeg kunne komme af med to store poser, som jeg havde samlet sammen under den sidste runde af #minimalisme-udfordringen. Det skaber det vildeste ro og plads i mit hoved at få lukket den løse ende, som poserne repræsenterede. Det er den eneste ulempe ved minimalisme, som jeg har opdaget indtil videre. Man bliver helt overfølsom for løse ender, uløste opgaver og ting der uden grund, ikke ligger på sin plads. Årsagen er, at når man først har oplevet den ro det giver, at der er styr på alle løse ender – så er alt andet træls.
  • Solgt den sidste stokke-stol. Det er vist sidste ting vi havde tilbage fra babytiden, som nu uigenkaldeligt er ovre. Jeg bliver 40 til april, og det har længe været afgjort, at vi var færdig med babyer, men det stikker alligevel lidt, når det bliver en realitet. Til gengæld er jeg i gang med min tredje bog-baby, og det kan også noget.
  • Jeg fik også solgt tre fade, som jeg gav slip på i forbindelse med #minimalisme-udfordringen, men køber havde først kunne hente dem nu. Endnu en løs ende lukket, og lidt penge ind på kontoen.
  • Apropos at blive ældre, så har jeg hver dag siden jeg ryddede op i de store køkkenskuffer, stornydt at de ting jeg bruger hver dag, ligger så de er nemme at finde frem og lægge på plads. Det er åbenbart sådanne ting, der skaber ren lykke i min alder 🙂
  • Torsdag genudkom mine to bøger fra et nyt forlag. Det nye design er simpelthen blevet så flot, men indholdet er stadig det samme – bare så ingen tror, at der er tale om nye bøger og køber dem igen. Det ville være en noget lusket måde at sælge flere bøger på 🙂
  • Efter to ugers løbepause er jeg tilbage igen. I forsøget på at løbe fra min midtvejskrise, fik jeg overtrænet og lænede mig op af knæskader. Så en lille opfordring: Alle glæderne ved løb som træningsform, den nemme adgang, billigt udstyr og let at tilpasse hverdagen – de holder kun, hvis man ikke smadrer knæene undervejs. Så jeg er tilbage til at løbe i et mere roligt tempo, og nyder hver eneste tur med en fornyet taknemmelighed.

Her står weekend på corona-venlig fejring af storebror, der fyldte 11 denne uge. Naturligvis med sædvanlig fokus på fest, uden madspild. Og så nyder jeg ekstra, at jeg nu har så store børn, at storebror selv bager kagerne til sin fest. Det er luksus på så mange planer.

God fredag derude 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.