Økonomi

Økonomi-stigen #5 Automatisér

Det sidste trin på økonomi-stigen er det, som giver dig muligheden for at bruge størstedelen af din tid på at tænke på andet end din økonomi. For selvom din privatøkonomi er fundamentet for at leve din version af det gode liv, så vil jeg (som med alt andet) argumentere for at vi skal holde det så simpelt som muligt og bruge energien på noget andet 🙂

Derfor skal vi nu automatisere dit budget og de systemer, som vi har talt om på de øvrige trin. Det vil sige, at når pengene går ind på din konto – uanset om det er løn, SU eller andet – så skal de fordeles i overensstemmelse med dine valg. Med det samme. Personligt, så fordeler vi pengene på vores opsparings/investeringskonto, en fælles handlekonto og vores private “lommepenge”-konti. Og nu sætter beløbet på disse konti grænserne for, hvad vi kan bruge penge på i den kommende måned. Og nej, det lykkes ikke altid at overholde grænserne, men oftest gør det.

Det giver ro i sindet at vide, at du starter hver måned med at sende hver en krone i retning af de ønsker, som du har for dine penge og dit liv. Du vænner dig til at spare op, og når din opsparing når et vist niveau, så kan du stille og roligt træne din investeringsmuskel. Og vigtigst af alt, så vænner du dig til ikke at bruge hver en krone hver måned, men stille og roligt bygge en buffer op. Det er så nemt at falde i forbrugsfælden, gå på arbejde og bruge hele lønnen hver måned fordi “du fortjener det”, men det skaber ikke frihed på den lange bane.

Hvilken del af din økonomi har du automatiseret?

Du kan læse mere om økonomi-stigen, opsparing og pengehistorier i min bog Den lille guide til opsparing.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.