Økonomi

Økonomi-stigen #4 Systemer

Næste trin på stigen handler om at få sat nogle systemer på plads for din økonomi. Min tilgang til privatøkonomi er til den (surprice) minimalistiske side, og jeg foretrækker at der er sat systemer op, så jeg ikke skal tænke på penge undervejs i hverdagen. Disse systemer skal sikre, at dine penge arbejder FOR dig og bevæger sig derhen, hvor du har besluttet dig at de skal, fremfor at de forsvinder mellem fingrene på dig.

Der er ingen systemer, der er de rigtige eller forkerte. Det handler meget om at finde det system, der passer dig bedst. Nogen foretrækker at have mange konti, andre få. Nogle bruger kun kontanter for at sikre, at man aldrig får overtræk og andre vil hellere bare bruge kortet. Den eneste ufravigelige regel er, at du skal sørge for at betale dig selv først. Det betyder, at du skal overføre penge til din opsparing som det allerførste, fremfor at vente til slutningen af måneden og spare det op, som måtte være tilbage 🙂 Det er ofte ganske lidt.

Så sørg for at få fjernet de penge, som du vil spare op fra din normale konto med det samme, så står de ikke og frister dig. Personligt, så sørger vi for at overføre pengene til vores investeringsdepot med det samme, så er de væk fra vores normale økonomi og blevet en del af frihedsfonden. Og ingen piller ved frihedsfonden 🙂

Det handler om at øve dig i at spare lidt op hver måned, også når du tjener ganske lidt, så er opsparingsmusklen stærk til når du tjener mere. Og du undgår at forfalde til livsstilsinflation.

Sparer du op hver måned?

Du kan læse mere om økonomi-stigen, opsparing og pengehistorier i min bog Den lille guide til opsparing.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.