Økonomi

Økonomi-stigen #1 Motivation

De fleste af os ved godt, hvad det kræver for at få en stærk økonomi. Brug færre penge end du tjener, og investér forskellen, så pengene avler flere penge. Hvis det var så nemt, så gik vi alle rundt med velpostrede bankkonti. Når vi prøver at gøre noget, som er godt for os i fremtiden, så som at spare op, så vil vores hjerne minde os om alle årsagerne til, at det er bedre at have det godt lige nu 🙂 Samtidig er vi mennesker gigantiske vanedyr, som ikke ønsker at noget skal ændre sig, også selvom vores nuværende situation ikke er så fantastisk igen.

Derfor kræver det en større mængde fokus og energi at ændre vores forbrugsvaner, så vi kan begynde at bevæge os op ad økonomi-stigen og gå fra (måske) at få ondt i maven ved tanken om rodet i netbanken, og til at føle økonomisk ro i sindet. Det gode ved at “jagte” økonomisk ro er, at du kan opnå det på ganske kort tid, og længe før at du er gældfri og har en stor økonomisk buffer. Økonomisk ro vil indfinde sig i det øjeblik, hvor du tager ansvar for din egen økonomi, lægger en plan og begynder at følge den.

Første skridt på økonomi-stigen er, at du skal finde din motivation for at få en stærk økonomi. Ønsker du at gå tidligt på pension, være gældfri, betale din bil af eller måske kunne sove mere roligt om natten. Det er vigtigt, at din motivation er stærk nok til at tænde en ild under dig og få dig i gang med at ændre de indgroede forbrugsvaner og tage magten over dine penge tilbage.

Så lad mig høre. Hvad motiverer dig?

Du kan læse mere om økonomi-stigen, opsparing og pengehistorier i min bog Den lille guide til opsparing.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på podcast eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.