Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

 • Købt noget nyt til mig selv i lang tid. Jeg har tidligere fortalt om mit ønske om at lave en podcast med alle de emner, som jeg skriver om her på bloggen. En form for blog med lyd på 🙂 Og nu skulle det være – jeg afsøgte dba.dk – men fandt ikke brugt udstyr, der gav mening at købe, så jeg gik ny-køb vejen. Det føles helt forkert at fravige mit mål om at købe genbrug, netop for at udsprede budskabet om at købe mindre og primært brugt. Det er da lidt ironisk, ikke 🙂
 • Fundet en ny hobby, som slet ikke krævede anskaffelse af nyt udstyr. En anden drøm, som jeg har haft længe er at lære at spille skak. Min store dreng har spillet længe, og det har ærgret mig, at det kun var hans far, der kunne spille mod ham. Jeg stor-elsker brætspil, og det er en af de ting, som drengene altid kan lokke mig til at lave med dem. Lego not so much. Så nu er der kommet et spil mere til puljen, for jeg har fået lært reglerne og er nu igang. Jeg har endnu ikke vundet et spil, men de kloge siger, at man bare skal spille en masse, så kommer det. Av mit ego.
 • Som skrevet i dagens udfordring, så har vi fundet sidste års vanter frem. Konklusionen er, at drengene fint kan passe de lidt tykkere vanter, så vi kan nøjes med at supplere op med nogle par af de lidt tyndere slags. Der er også vinterstøvlekøb i vores fremtid, men det er ikke helt vejr til dem endnu, så vi venter. Til gengæld kan begge drenge passe jakkerne fra sidste år. Endnu en luksus ved at have store børn 🙂
 • Fået taget billeder af den sødste fotograf fra Hendes Verden. Iført den samme kjole, som jeg havde på, da DR1 var forbi #proudoutfitrepeater. Mit klædeskab må iøvrigt snart være det mest affotograferede i landet. Og det er lidt skørt, når det nu bare består af en samling af mine yndlingsting og er meget lidt fancy.
 • Hentet en stak bøger på biblioteket. Jeg elsker at bo i et land, hvor det er muligt. Jeg besøgte også min egen bog på hylden (billedet ovenfor), hvor vildt er det lige 🙂
 • Weekenden står på hjemmehygge med rolig gåtur i skoven den ene dag, og “hurtig” mountainbike-tur den anden. Og sådan sørger vi for at både jeg og drengene føler, at der er kommet de rigtige ting ind i weekenden, når vi når til søndag aften. Og mon ikke en hjemmeweekeend rimer på pandekager med is – det tror jeg nok det gør 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på youtube eller i verdens bedste facebook-gruppe.

2 kommentarer

 • Gitte

  Jeg elsker også mit lokale bibliotek, og er forbi engang om ugen. de har så mange fine tilbud. Din bog står i øvrigt på de hylder for reserverede bøger. Vi får også en rolig weekend, da to ud af fem familiemedlemmer ligger syge. Så har vi alle fem ligget i løbet af de sidste 14 dage. Imorgen skulle vi have holdt fødselsdag for den ældste der fylder 16 på mandag, men det har vi desværre måtte rykke. Hvilket hun heldigvis godt kan forstå. Mandag bliver hun fejeret herhjemme med livretter, og så håber vi at familien kan komme næste weekend.

 • karoline

  Dine frugal friday indlæg er så inspirerende. Mon ikke også det var dig, der inspirerede mig til The Non-Consumers af slagsen? Men denne gang får det mig mindet om, at vores bibliotek stadig er lukket. Jeg bor i en af de ramte kommuner i Nordjylland, og det føles så hårdt ikke at kunne reservere og hente bøgerne på min liste. Men ja, verden skal jo nok åbne op igen. Og så må jeg bare holde mig fra at købe dem så længe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.