Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi:

  • Spist rester til frokost to ud af fem hjemmearbejdsdage. Fik jeg sagt, at jeg stor-elsker rester.
  • Lappet tre par af drengene i husstandens bukser og sat en ny knap i lillebrors bukser, da han var på besøg i weekend. Det er topmålet af husmor(M/K)-kickasshed at få tøjet til at vare endnu længere.
  • Lavet restepizzaer i weekenden, hvilket er endnu en fed måde at få brugt små ukurante rester. Min favorit var pizzaen med rodfrugter, gedeost og grøn pesto. Mums. Der var i øvrigt også pizza til dagen efter, så vi rykkede bare madplanen en dags tid 🙂 Madplaner hos os er ikke “skrevet i sten”, men skal tilpasses vores øvrige liv. Men jeg elsker at starte ugen med viden om, at der er en plan for aftensmad alle dagene. Det giver ro i hovedet for mig.
  • Høstet frugterne af drengenes nye pligter herhjemme. Vi har fundet et leje, hvor drengene har opgaver, som ligger fint indenfor det de kan, og som er en reel aflastning af os i hverdagen. Store børn er the bomb!
  • Noteret os et par julegaver, som skal købes med besparelse imorgen på den store, stygge Black Friday. Som jeg har skrevet før, så anser jeg ikke Black Friday for at være problemet. Denne dag vil blot være et forstørrelsesglas for de forbrugsvaner vi allerede har. Og det er iøvrigt ret privilegieblindt, hvis man ikke anerkender, at nogen bruger denne dag til at købe ting, som de ellers ikke havde råd til.
  • Apropos, så holder jeg foredrag imorgen, netop om hvordan man kan bruge minimalisme og bevidst forbrug til at leve et liv uden overforbrug. Og som den giga-hippie jeg er, så tager jeg naturligvis toget … til Viborg … så det giver lidt ekstra tid til at læse, skrive og tage en lur. Slet ikke dårligt 🙂

Iøvrigt, så er et af mine allerbedste tips til at bekæmpe madspild at lave måltider med gode, ikke-forarbejdede råvarer. Hjemmelavede pomfritter, som på billedet ovenfor, kan nemt indgå i en ny ret som brasekartofler, tærte eller pizza, men pomfritter fra frost eller pizzarier mister al værdi 30 minutter efter, at de har ramt spisebordet. De kan ikke indgå i et nyt måltid. Og så er det meste mad lavet semi-fra-bunden også billigere. Win-win.

Og det var mormor-hippien … 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på youtube eller i verdens bedste facebook-gruppe

En kommentar

  • Sara

    Jeg er også mest til de hjemmelavede fritter, men købefritter bliver faktisk også lækre igen hvis man svitser dem på en pande 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.