Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Fået forlænget madplanen med en ekstra reste/rugbrødsdag. Og da vi er inviteret i byen lørdag, så betyder det, at vi har planer for resten af ugens måltider, helt uden ekstra handleture. Vores madplaner er aldrig skrevet i sten, men rykkes rundt efter behov. Nogle gange er der legekammerater, der spiser med og andre gange spiser drengene meget mindre end forventet, så der er mad til næste dag også. Men pointen er, at der kun skal tænkes/handles på aftensmad én gang om ugen, og resten af tiden kan vi freestyle derudfra. Det er bedre end at starte fra nul hver aften 🙂
  • Haft lommepenge-upgraderings-runde. Eller hvad vi nu skal kalde det. De sidste to år har storebror skulle tømme opvaskemaskine hver dag. Det får han lommepenge for. De øvrige opgaver som at hjælpe med borddækning, oprydning og gøre rent på sig eget værelse, det får man ikke lommepenge for. Nu er lillebror blevet otte år og overtager tjansen med at tømme opvaskeren og får nu også lommepenge. Storebror rykker op til at støvsuge huset to gange om ugen, holde styr på gangen og gå ud med skrald. Tanken er, at de skal igennem alle huslige opgaver før de flytter hjemmefra, så de er “oplært” som voksne 🙂 Og samtidig skal lommepengene dels øve dem i at tjene penge og dels give dem en forståelse for, at penge kommer fra “arbejde” og ikke bare hopper ud af mors og fars lommer.
  • Et sted, hvor vi også har oppet omkostningerne er på fredags-snacken. Vores fredag havde udviklet sig til spilletid + slik til drengene og afslapning til de voksne. Og vi sad alle fire lidt spredt rundt i huset. Nu har de onde forældre ændret setuppet for fredag aften, så det er familie-brætspil-aften. Reglen er, at vi skiftes til at vælge snacken og brætspillet. Og vi har ladet drengene forstå, at vi går all in på snack. Denne gang vandt storebror, så han har bestemt at i aften står menuen på romkugler fra bageren 🙂 Med drenge på 8 og 10 er vi ret bevidste om, at tiden hvor det bare er os fire sammen forsvinder hurtigt, så det gælder om at få det hele med.
  • Halloween er jo aflyst i år, så vi har sagt til drengene, at de må ringe på vores dør – så skal vi nok have købt halloween-slik. Men det er ikke nødvendigt, og ja de klarer sig nok uden, men det behøves de faktisk ikke.
  • Lillebror har fået nye dæk på sit løbehjul efter de gamle var slidt helt op. Der er næppe noget bedre end sko og dæk, der er slidt op. Det er tegn på, at vi har aktive børn, og det er noget man skal kæmpe lidt for i disse skærm-tider. #kæphest
  • Udover dækkene, så har vi ikke købt andet end mad denne uge. I wekenden skal der købes lidt fødselsdagsgaver til familie, men det er næsten den bedste måde at bruge penge på, som jeg kender. Udover sushi, rødvin og aktier, altså 🙂

Iøvrigt er det dejligt at se, at så mange af jer er med på minimalisme-udfordringen. Som sagt, så kan jeg ikke gøre så meget for at fixe alle den lange vinter, som vi ser ind i lige nu, men jeg ved noget om at rydde op, og den viden deler jeg gerne ud af 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på youtube eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.