Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min (semi-)ugentlig opremsning af de små og store valg vi har foretaget i løbet af ugen og som, på den ene eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og energi i vores egen lille familie.

I denne uge har vi/jeg:

  • Været lidt rystede. Lørdag smadrede lillebror begge sine fortænder i et løbehjulsstyrt. Vi var så heldige, at finde stumperne (husk de skal lægges i mælk) og døgntandlægen fik dem limet på igen. Nu afventer anmeldelse til forsikring, traumeerklæring og opstart af forløb hos skoletandlægen. Vi håber naturligvis, at tænderne vil holde fint, men vi forbereder os på det værste. Så vi har købt særmad (krydderboller og ostehaps) til lillebror, så hans tænder får en chance for at sætte sig godt fast. Normalt er vi ikke tilhænger af “junk” i madpakken, men alle kneb gælder nu 🙂
  • Accepteret, at begge forældre er overskudsramt. Vi sover begge dårligt, genspiller uheldet og overtænker situationen – jeps, vi er den slags forældre. Så madplanen har været lutter nemme gengangere: Pasta og “kødsovs”, nudler med kylling og grønt, hjemmelavede pizza og i aften står menuen på pizza-rester og tomatsuppe. Mit yndlings voksen-hack er at være realistisk omkring energi-niveauet og planlægge derefter – fremfor at være optimistisk og ende med panik-takeaway, som vi egentlig ikke har lyst til.
  • Ringet til mit nye pensionsselskab (på grund af jobskifte) og tjekke, at jeg havde den rette dækning ved skader og at udbetaling ved død ville gå til min kæreste, og ikke direkte til mine børn (de skal bruge et hjem ikke penge på en konto). Jeg kan anbefale dig at gå ind på Min Pension, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du indbetaler nok. Og ring endelig til dit pensionsselskab, de er til for dig – og der er ingen dumme spørgsmål. Jeg er uddannet jurist, og jeg har stadig en masse, som jeg er i tvivl. Men det gælder om at spørge løs, indtil du forstår tingene – det er nemlig dit eget ansvar at have styr på dine penge 🙂
  • Har en stor drøm om at lære at lave sushi. Jeg fornemmer, at der er en del penge at spare, og tanken om at vi kunne tillade os at spise sushi en gang om ugen er tiltrækkende. Samtidig, så vil jeg gerne spare al det plastik, som følger med sushi-takeaway. Så jeg er ved at undersøge, hvilke ingredienser jeg skal bruge for at komme godt i gang. Wish me luck 🙂
  • Rundet en ny milepæl i vores aktiedepot. Vi var nede med en del under corona, men udnyttede muligheden for at købe lidt ekstra op i de aktier, som vi troede på – på den lange bane – og de sidste måneder har vi haft den vildeste medvind i depotet. Vores strategi er at købe og holde lang tid, så det er bare “luft-penge”, men giver en følelse af, at strategien holder. Vi ser. Det er vigtigt, at du aldrig investerer penge, som du ikke kan tåle at miste. Og aldrig følger råd, som du ikke forstår – det handler om at blive klogere og tage sine egne valg.

Der er kommet en del nye videoer til på min youtube-kanal (min nye hobby). Jeg bruger stadig bare min telefon til at optage, men hvis jeg bevarer lysten til at lave videoerne, så køber jeg lidt mere udstyr. Jeg vil altid gerne se om interessen holder før jeg går ud og køber nyt. Det overrasker nok ikke nogen 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, på youtube eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.