Minimalisme

Next level minimalisme … eller noget …

Når jeg taler om, at minimalisme ikke handler om ting. Så mener jeg, at det at forholde dig til dine ting, blot er første skridt på vejen. Men det er så nemt at tage fat på, og blive hængende i overvejelser om den rette mængde vandglas, kjoler eller håndklæder. Men at fjerne de overflødige ting, er blot første skridt på vejen. Efter tingene er det de dårlige vaner, tyngende relationer eller gamle overbevisninger, der står for skud.

Principperne bag minimalisme kan bruges til at rydde det væk, som står i vejen for, at du kan leve det gode liv. Ved at rydde op og rydde ud, så bliver det nemmere for dig at mærke, hvad der er vigtigt for dig, og hvad der blot var en spejling af, hvad der er vigtigt for andre. Minimalisme har givet mig modet til at tage nogle valg, som ikke er de oplagte for andre, men som var de helt rigtige for mig.

Jeg bruger minimalisme som kompas, når mine valg fører mig lidt for langt væk fra det liv, og den hverdag som jeg gerne vil leve. Meget typisk mig, så havde jeg puttet alt for meget ind i mine vågne timer – jeg har altid været tidsoptimist. Jeg drev min medlemsklub, administrererede en facebook-gruppe med 15.000 medlemmer, skrev blog, strikkeopskrifter, bog, holdt foredrag og styrede sociale medie-kanaler. Plus fuldtidsjob og børnefamilieliv. Når jeg skriver det ned, så kan jeg jo godt se, hvor ikke-minimalistisk det er, og hvor dårligt det går i spænd med det ønske om et hverdagsliv med ro og plads.

Så jeg gik i gang med at skære ned og vælge fra. Jeg lukkede medlemsklubben, droppede at lave strikkeopskrifter og fik hjælp til facebook-gruppen. Nu er mit fokus blot på at få mine bøgerne (i flertal) godt ud i verden, og holde et foredrag, når en god mulighed byder sig. Jeg skærer markant ned på tilstedeværelsen på de sociale medier, så jeg kan være mere til stede her i den ægte verden. Flere forandringer er på vej, men er ikke offentlige endnu, men de vil bære mig endnu mere i samme retning.

Med disse ændringer prøver jeg helt ægte at leve, som jeg prædiker. Men alle forandringer er svære. Det er nemt at jagte drømmen om iværksætterlivet, lave medlemsklubber, online-produkter og sætte reklamer på bloggen. Men når jeg helt aktivt vælger det til, som jeg elsker at lave, så er det at formidle om minimalisme. Via mine bøger og via foredrag, når det er muligt. Mit arbejde som jurist. Og min tid sammen med min familie. Alt det andet er bare fyld og overflod, og skal skæres fra.

Har du brugt minimalisme til at skille dig af med andet end ting?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.