Minimalisme

Om den lille guide til minimalisme …

Jeg er ved at lægge sidste hånd på min kommende bog, Den lille guide til minimalisme, og det har dels været en stor fornøjelse og så ufattelig træls at skrive den bog. Jeg vil så gerne være sikker på, at jeg får alt hvad jeg ved om minimalisme, det bevidste liv, oprydning i dine ting, vaneskift, livsdesign og privatøkonomi ind i bogen. Hvilket ikke er muligt, når det skal være en “lille” guide 🙂 Men jeg har forsøgt, og nu er manuskriptet sendt til første gennemlæsning – det er så spændende.

Hermed et lille udsnit fra bogen, om at afkalke dit indre kompas (et emne, som jeg for sig selv sagtens kunne skrive en hel bog om):

“Afkalk dit indre kompas

Når du omgiver dig med ting, som du ikke skal bruge mere, ufærdige projekter og rod, så vil din hjerne konstant prøve at fortælle dig, at der er noget du mangler at forholde dig til. Jo længere du ignorerer den, jo højere vil den råbe. Men hvis du vænner dig til at ignorerer hjernens signaler, så vil du ende med en konstant ubehagelig følelse af, at der er noget du mangler at få gjort, men du kan ikke lige sætte fingeren på hvad.

Hvis du accepterer denne følelse længe nok, så vænner du dig til en konstant følelse af mentalt ubehag og vil også have vænnet dig til at ignorere din intuition (mavefornemmelse), selv når den prøver at fortælle dig noget vigtigt.

Ved én gang for alle at få ryddet op i de gamle ting, færdiggjort eller endeligt opgivet de ufærdige opgaver og bearbejdet gamle, uforløste følelser, så kan du få afkalket dit indre kompas. Så kan du igen føle klart, hvad du har lyst til, og hvilken retning, der er den rette for dig.

Jeg under dig den følelse af ro, som det giver når du har fjernet rodet fra dit liv og din hjerne. Det frigiver din energi og kreativitet, når din hjerne ikke konstant er optaget af alle de uløste ender, som befinder sig omkring dig.

En hurtig måde at komme i den rigtige retning på denne front er at kigge dig omkring lige nu. Du vil garanteret nemt finde 2-3 små opgaver, som du har udskudt for længe. En tøjvask, der skal lægges på plads, reklamer, der skal til genbrug og et telefonopkald du mangler at foretage. Læg bogen fra dig et øjeblik og få hurtigt klaret disse små opgaver, og mærk den hvordan den frigjorte energi giver dig lyst til at fortsætte oprydningen. “

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.