Frugal Friday

Frugal Friday

Så er blevet tid til Frugal Friday – den ugentlige fejring af de små ting, som vi har gjort i ugens løb, for at skåne pengepungen og jordkloden, og være mere bevidst tilstede i vores valg.

I denne uge har vi/jeg:

 • Spist rester, eller grøn, nem mad. Hverdagsmaden skal helst ikke stresse nogen, og vi har en virkelig fin rytme med, at jeg løbende har en plan for aftensmaden de enkelte dage, og så rykker vi planen, hvis der bliver mad til overs på kærestens arbejde. Det fungerer så fint, og vi har endnu ikke måtte smide noget mad ud på den konto.
 • Fundet kostume til lillebrors klassefest på DBA, til en brøkdel af den oprindelige pris. Og efterfølgende ryger kostumet i udklædningsskuffen, hvor det nok skal nå at blive brugt et par gange mere, før vi sender det tilbage ud i verden.
 • Startet projekt lommepenge for storebror, hvilket betyder, at han har fået som opgave at tømme opvaskeren når han kommer hjem fra skole og så får han ”løn” hver søndag. Jeg er ikke tilhænger af at give lommepenge for ingenting, da børn ligeså godt kan lære at penge kommer fra arbejde – ikke fra mor og far ?
 • Jeg holder købestop i november, hvilket i praksis betyder, at jeg skal holde mig væk fra mine yndlings-genbrugs-butikker for det er reelt kun der, hvor jeg ”falder” i. Og jeg kan faktisk mærke en vis lettelse i at slippe for at forholde mig til om jeg liiige skal gå ind og kigge. Og det giver så god mening, for jeg mangler virkelig intet – og efter at jeg har erkendt at genbrugsshopping er det sted, hvor jeg får slæbt nyt ind i hjemmet, så er det bedre bare at lade være ?

Lørdag bliver dog meget lidt ”frugal”. Vi skal ud og købe sko til drengene – fodtøj er én af de steder, hvor vi oftest fravælger genbrug. Der venter derfor en større udskrivning, og så har vi store planer om at spise running sushi lørdag aften. Det sidste er et meget godt eksempel på hvordan vi prioriterer vores forbrug. Vi vil hellere spise sushi én gang om måneden, end pap-pizza fra den lokale en gang om ugen. Prisen bliver det samme, og glæden er så meget større ?

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

6 kommentarer

 • Mette

  Det er spændende at høre argumenter for og i mod pligter for lommepenge. Der er nogle år endnu før vi når der til men jeg er splittet,mellem dit argument med at penge ikke kommer af sig selv, men fra arbejde. Og en holdning om at pligter er noget vi har fordi vi hjælper hinanden i familien og derfor ikke noget man får løn for. Men mener samtidig også at det er sundt at børn, lære at forvalte deres egne penge. Hmm det er vist godt at vi har et par år til overveje det endnu.

  • Living with Less

   Vi havde sådan et fint system i mit barndomshjem, synes jeg. Mine brødre og jeg fik et lille fast beløb om ugen og havde faste pligter, som ikke var knyttet til lommepengene. Fx at rydde op og gøre rent på vores værelser og at skiftes til at hjælpe med opvasken. Derudover kunne vi så “tjene” ekstra ved at støvsuge, gøre badeværelse rent etc.

 • Eva

  Jeg har aldrig givet mine børn lommepenge, hvis de havde brug for kontanter eller andet, fik de det Min mand og jeg har heĺlér ikke givet hinanden penge for at lave noget i hjemmet.
  Da mine børn, 2 pìger, var 14/15 år tog de fritidsjob, det var helt deres egne penge. De betalte ikke for at bo hjemme.
  De har begge taget gode uddannelser, de har ikke haft studielån, den ene måtte betale noget su tilbage, fordi hun havde tjent for meget.

  De har begge været i arbejde, siden de afsluttede deres uddannelser, inden for deres fag.
  Jeg ved ikke, om vi har været heldige eller mere indirekte har sendt nogle gode signaler.

 • Janne

  Krydser for dig. Det er lidt trist når de vælger det hjemmestrikkede fra. Min søn på 6 har en fiskesweater jeg har strikket. Det er det eneste jeg kan lokke ham i. Strikket i blød, blød alpaka, så den ikke “driller”. Jeg bliver så glad hver gang han skal på fisketur og den skal på. Det sørger hans far heldigvis for at han skal ofte.

  • Jane

   Enig, det er lidt trist, men jeg har altid vidst, at det ville komme igen. Særligt, når det ikke bliver forceret. Heldigvis har jeg masser af aftagere af strik, så jeg keder mig ikke. Men jeg må indrømme, at det er virkelig sjovt at have fået en bestilling fra storebror – så han røg forrest i køen 🙂

 • amager mor

  Enig i Mettes betragtning omkring lommepenge. Jeg mener det er bedre at børnene hjælper til fx med at tømme opvaskemaskine fordi de bidrager til fællesskabet, ikke fordi de får penge for det, ulempen ved dette er også den dag de får deres eget fritidsjob kan det være svært at få dem til at hjælpe med at rydde op, fordi de ikke længere har brug for forældrenes penge. Min søn på fem tømmer opvaskemaskine som en af hans opgaver. Han får lidt lommepenge ved at han må aflevere vores pant og så får han lidt af morfar når de ses. Han elsker at spare op og så selv kan købe noget han virkelig ønsker sig (ofte lego :))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.