DIY

Om slowfashion julegaver og strik til drengene

Jeg strikker julegaver i disse dage. I farver, som jeg normalt ikke har fat i, så det giver en fin afveksling og jeg får rykket lidt rundt på garn-lageret. Et garn-lager, som er lige lovligt proppet når man kender mine minimalistiske tendenser, men det er det ene sted, hvor jeg slækker lidt på standarden 🙂

I hele min strikke-karriere har jeg gjort mig umage for at strikke tøj, som har en chance for at blive brugt. Ingen indviklede projekter, som ikke passer til en normal garderobe eller normal hverdag. Og når jeg strikker til børn, så skal det også være enkelt og anvendeligt. Jeg stoppede med at strikke til drengene, da de blev store nok til at frembede sig hjemmestrik. Deres huer er dog hjemmestrikkede, og bliver brugt hver dag, så moren får lidt ret 🙂

Jeg elskede at strikke til drengene, da de var små og der var dage, hvor de var klædt i uld fra top til tå. Primært om vinteren dog 🙂 Men da de blev større foretrak de begge fleece cardigans fremfor hjemmestrik og det er ikke en kamp, som jeg har ønsket at tage. Vi bestemmer, at de skal være klædt efter årstiden, men ikke specifikt hvad de ellers har på. Så hjemmestrikken blev lagt væk.

Men nu har storebror bedt om at jeg strikker en sweater til ham. En bestilling som jeg først havde troet ville ske, når han startede på efterskole og islandske sweatre blev standarden. Så jeg har begejstret fundet garnet frem. Planen er en helt simpel raglan-sweater i koksgrå, og hvis han ikke får brugt den alligevel, så har jeg også en chance når lillebror bliver større.

Kryds fingre for mig 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

2 kommentarer

  • Ma

    Jeg krydser fingre for dig! Tænk at have en mor, der kan strikke så lækre sweatre – han er heldig! Når specialet er skrevet og mine aftener igen er mine, køber jeg din nemmeste opskrift på en børnesweater og lærer mig at strikke. Det vildeste jeg har præsteret hidtil er en karklud 😉

    • Jane

      Tusind tak – han ser det nok ikke helt sådan 🙂 Men sådan er det nok med børn. Du må endelig sige til, hvis du har spørgsmål, jeg vil så gerne have flere igang med at strikke tøj. Det er en skøn hobby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.