Vaner

Om Deep Work og taknemmelighed

Her er ikke så mange ord på kanalen idag, men derimod en opfordring til at lytte til Cal Newport og hans tanker om hvad sociale medier har gjort ved vores evne til at fokusere. De fleste kan nok genkende billedet lidt.

Jeg er ved at læse hans bog Deep Work, og det er virkelig skræmmende og spændende læsning. Alt efter hvilket ben jeg lige har fået ud af sengen den pågældende dag. Men jeg føler, at jeg bliver klogere og der kommer en anbefaling af bogen herinde snart.

Iøvrigt, så er det i disse dage 11 år siden, at vores første graviditet måtte afbrydes, da lægerne opdagede markante misdannelser i babys hjerne. Det er en oplevelse, som jeg siden dengang har brugt som løftestang for ekstra taknemmelighed for alt det gode vi har fået med vores to drenge, som kom til senere. Og som fylder vores hverdag med lige dele kærlighed, rod, larm & støj.

God aften derude til dig og dine.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

5 kommentarer

 • Pernille

  Det lyder så uendeligt hårdt og tungt at bære på. Det er dejligt at høre, at du har vendt oplevelsen til noget positivt – det i sig selv er en handling der overgår de fleste. Det må blive en ekstra krammer til dine to spilopmagere!

  • Jane

   Der er ingen tvivl i mit sind om, at vores taknemmelighed for vores drenge er forstærket af at have mistet, men eftersom vi ikke har prøvet andet, så kan vi jo ikke vide det 🙂 Men vores oplevelser har givet os modet til at være skånselsløse i vores prioritering af tiden med dem. De er små i så kort tid, og jeg vil ikke fortryde, hvordan vi har levet sammen i deres barndom.

 • Lotte, less

  Det gør mig ondt at høre, hvad I har været igennem, jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det har været. <3 (Jeg har også to drenge 🙂 )

  Jeg har også læst Cal Newport (efter du henviste til hans TEDtalk for en tid siden, kan det ikke godt passe, der var her jeg fandt den?) og synes det er en vildt tankevækkende bog.

  Jeg har fjernet alt hvad der er af "apps" fra mit liv,,, altså det, der gør det al for nemt lige at tænde, tjekke, surfe, swipe, scrolle. Ingen smartphone, ipad osv. (Jeg er stadig på instagram via pc, for jeg vil gerne holde kontakt.) Det skal lige siges, at jeg har været MEGET online i mit liv. Jeg er ikke særlig god til at være afholdende, men det går absolut bedre nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.