Et bæredygtigt liv

Taknemmelighed, som vejen til grønnere vaner

Efter mit jobskifte kan jeg cykle til arbejde hver eneste dag. Da jeg underskrev kontrakten med start 1. marts, havde jeg dog andre tanker om forår, fuglefløjt og lyse morgen-cykleture i forårssolen. Men realiteten har vist sig at være koldere og vådere, end jeg havde kunne forestille mig. Og jeg elsker stadig hver eneste tur. Friheden i ikke at skulle koordinere med en togafgang, vente på selvsamme tog, sidde passivt undervejs og lidt for tæt på mine medpassagere (nej tak). Så en smule (meget) sne, kan ikke dæmpe glæden og taknemmeligheden over min nye hverdag.

Jeg har opdaget, at taknemmelighed er en løftestang for mig til at leve et grønnere liv. Det er nemmere for mig at leve med få ting, have en lille garderobe og droppe madspild, når jeg er taknemmelig for det, som jeg allerede har. Jeg drømmer ikke om at fylde huset med flere dimser, eller spise noget andet mad, end det som allerede er i mit køleskab. Og jo mere jeg omgiver mig med mine yndlingsting, jo større følelse af taknemmelighed får jeg.

Jeg siger ikke, at man kan eller skal – tvinge sig selv til at være taknemmelig – eller nøjes. Og jeg har aldrig sagt til mine børn, at de skal spise op, fordi rundt omkring i verden er der andre, som sulter. Men jeg tror, at vi alle har noget – en ven, en mulighed, en evne eller bare en lækker kop kaffe – som vi kunne tage lidt mindre for givet end vi gør. Og hvis vi øver os i at være taknemmelige i det små, så vil vi efterhånden se det gode i de store ting også. Og måske kan tanken om, at vi har nok – brede sig til en tanke om, at vi er nok. Og reklamerne vil miste deres magt til at sælge os ubrugeligt bras. Det ville jeg virkelig være taknemmelig for 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

8 kommentarer

 • Hope

  Åh jeg savner at være i cykelafstand fra mit job, det eneste minus. Det der med lige at få luft i hovedet og renset tankerne, så er vejret underordnet ?

 • Søs

  jeg kan virkelig godt forstå at du nyder at kunne cykle på arbejde, selvom at foråret lader vente på sig.
  Og sikke nogle gode tanker du har om taknemmelighed. Tak for en skønt indlæg 🙂

 • Sarah

  Dejligt indlæg. Det gør mig meget glad at læse med her – og det gør mig også opmærksom på den store kontrast til alle de kilder, der vil påvirke een til at forbruge og forbedre sig selv og sine omgivelser i een utaknemmelig uendelighed. Jeg vil nyde min te og min hjemmearbejdsdag lidt ekstra nu. Tak for det.

 • Mette

  At tanken om, at vi har nok kan brede sig til tanken om, at vi er nok. Hvor er det bare præcist formuleret. Tak for den sætning. Den vil jeg tage med mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.