Økonomi

Om privilegie …

Når vi taler om forbrug, særligt om månedens forbrug i kroner og ører i verdens bedste facebook-gruppe, så bliver det meget tydeligt, at der er stor forskel på de økononomiske rammer, som vi hver især lever under. Hvilket igen gør det meget tydeligt, at vi har mere end een grund til at ville leve et mere sparsommeligt, økonomisk bevidst liv. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg ønsker at leve det gode liv for mindre, fordi jeg kan, og ikke fordi jeg er presset økonomisk. Samtidig, så tror jeg oprigtigt på, at det gode liv ikke skal findes i kviklån og kedssomhedsshopping, men i KUN at bruge pengene der, hvor det giver mening for netop dig.

Men jeg kan også forstå, hvis det virker forkælet, at nogen opstiller falske “købestopsrammer” eller jagter drømmen om at blive økonomisk uafhængig og droppe jobbet, hvis man selv bogstaveligt talt må vende hver en krone for at have penge til hele måneden, eller bare drømmer om at finde et arbejde. Og jeg er ikke blind for det privilegie, der ligger i at kunne vælge at sætte sit forbrug ned, fremfor at være tvunget til det.

Men jeg tror stadig, at vi kan inspirere hinanden, uanset i hvilken ende af det finansielle spektrum vi måtte befindes os. Og jeg tror på, at uanset hvor du starter din rejse mod en mere bevidst privatøkonomi, så hjælper det at være i et fora, hvor det er accepteret, og nærmest påskønnet at tale om økonomi, for hvordan skal vi ellers kunne blive klogere, hvis det er noget vi “ikke taler om”. Tør du tale åbent om din økonomi?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

 

En kommentar

  • Anna

    En kær veninde sagde engang til mig, da hun var midt i en alvorlig livskrise, og jeg sad og havde dårlig samvittighed over mine egne kærestesorger, der jo intet var i sammenligning med hendes sorg, at jeg skulle huske på, at vi hver især lever det liv vi har og at min kærestesorg jo ikke blev nemmere at bære, af at hendes sorg var værre. Jeg tror det er det samme med livet som et hele. Min hverdag bliver ikke anderledes af at andre kæmper mere end jeg. Men hvis jeg har styr på mit, så har jeg måske også så meget desto mere overskud til at åbne øjnene og hjertet op for de, der ikke har den mulighed og hjælpe hvor jeg kan.
    Jeg er priviligeret! Jeg har en stabil indtægt, ingen gæld ud over huset, en lillebitte opsparing og en mand der har samme mindset som jeg omkring økonomien. Jeg værdsætter den frihed det giver mig dagligt, men finder stadig glæde og tilfredshed i at gå tingene efter i sømmene – fordi det giver gæde og livskvalitet for mig og god mening i forhold til den verden vi lever i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.