Økonomi

Hvad er din pengehistorie?

Hvad er din pengehistorie? Er det, at du ikke “har styr” på dine penge og at du ikke kan “finde ud af tal”. Eller er det, at det er nemt for dig at tjene penge og få dem til at blive hængende og til at yngle?

En af de største forandringer i min tilgang til penge skete, da jeg opdagede om mig selv, at jeg lykkeligt kan leve for ganske lidt. Derefter er alle bekymringer omkring penge forsvundet. Og da jeg begyndte at føre regnskab med, hvordan jeg brugte mine penge og lagde en plan og fulgte den, så føltes det som om at pengene “bare dukkede op”. En forsikringssum, en lønforhøjelse, penge tilbage i skat, fødselsdagpenge osv. Det føltes som overflod.

Og pengene forsvandt ikke bare. Jeg havde nemlig vænnet mig til at leve for noget mindre end det, som jeg allerede tjente, stadig uden at jeg følte, at jeg manglede noget. Så ekstra penge på bankkontoen, gav ikke et akut shoppebehov, nærmest tværtimod.

Har du oplevet, at der fulgte en anderledes tilgang til penge med efter, at du fik større fokus på din privatøkonomi?

Og vil du dele din pengehistorie?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin.

4 kommentarer

 • Elisa

  Jeg kunne godt tænke mig at få mere hånd om mit forbrug, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal gøre det på den bedste måde i forhold til mig selv. Mit kendskab til mig selv siger mig, at det er meget farligt for mig at sætte regler op – så snart jeg så ikke kan overholde en regel, bliver jeg led og ked af det og skuffet over mig selv, hvilket fører til at bryde reglen i endnu større omfang. Jeg har prøvet det med vægttab (de der ekstra fem-syv kilo, du ved), og jeg synes stadig, det er enormt svært at finde balancen. Jeg er begyndt at læse din blog her den anden dag på opfordring af en veninde, og jeg synes, den er rigtig interessant. Flere af dine gode råd er ubrugelige for mig – for jeg er en helt anden slags person end dig. Men det er også helt ok. Jeg følger med og tager det, jeg tænker kan bruges i mit liv uden at ende i pengeskam og mere overforbrug. ❤️

  • Jane

   Tak for din kommentar, og velkommen til 🙂 Mit ønske er netop at fortælle min egen historie og opmuntre andre til at tage stilling til deres økonomi og forbrug. Så tag blot hvad du kan bruge, og lad resten ligge, og del gerne, hvis du finder ud af, hvad der virker for dig – det kan andre måske bruge 🙂

 • Mille

  Jeg har som barn oplevet at pengene var små men lykken var stor. Dog er det meget vigtigt for mig i dag at være tryg i min økonomi. I 3 år har vi boet til leje mens vi ventede på at boligmarkedet skulle blive klar til at vi solgte vores ejerlejlighed uden tab, det gjorde vi så for 14 måneder siden hvor vi for første gang siden vi købte ejer blev gældfri. Ingen studielån, billån eller boliglån… det varede i 12 måneder så valgte vi at investere i en feriebolig, hvor der er mulighed for lejeindtægt. Så et nyt mål er at blive gældsfri på 14 år, så vi kan gå på nedsat tid de sidste 10 år af vores arbejdsliv. Men den største motivation er tryghed og den får vi ved at opspare.

 • Rosa Bjerregård

  Uha, penge har ALTID været er ømt emne. Og i dag som 38 årig står jeg lidt i stampe.
  MEN det har været ufattelig sundt for mig, at have så lidt som vi pt har. Da jeg kan få pengene til at strække, på magisk vis!
  Jeg har også for nyligt besluttet, at nu er det fortid med gæld og meget få fornøjelser. Så jeg vil læse til revisor, når min barsel er slut.
  I morgen starter jeg et kursus om grundlæggende regnskab, imens jeg er ledig og gravid.
  Til januar om ca 10 mdr, vil jeg læse matematik på B-niveau. Således at min opstart som revisor studerende bliver nemmere.
  Ud fra det her, kan jeg se at vi bliver gældfri – min mand læser til ingeniør efter en arbejdsulykke. Alternativt kunne han sidde hjemme hver dag, og have ondt af sig selv, men han kæmper!
  Og jeg kan også se, at når vi får børnebørn, så kan vi vælge at prioritere tid sammen med dem.
  Så fremtiden er lys, så jeg glæder mig!

  I øvrigt. Når jeg ser en Matas reklame i dag kontra for et halvt år siden.
  I dag tænker jeg: det har jeg ikke brug for, det har jeg ikke brug for osv.
  For 6 mdr siden: det her ønsker jeg mig, det her køber jeg til d. 1. Osv.
  ER DYBT TAKNEMMELIG FOR FORVANDLINGEN!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.