Minimalisme

Kan selv, vil selv

En virkelig kærkommen bivirkning ved at leve med færre ting er, at det udover at være markant nemmere at rydde op (logisk nok) også er væsentligt nemmere at gøre rent. Og jeg siger ikke, at rengøring på magisk vis er blevet en yndlingsaktivitet, derimod har det ofte været et emne til … lad os bare sige … diskussion herhjemme igennem tiden. Men der danner sig et tydeligt billede af, at jo færre ting vi fylder ind i vores hjem, jo nemmere er det at overskue selve rengøringen af samme hjem. Det giver jo fin mening, at jo færre ting, der skal ryddes op før, jo kortere tid tager selve rengøringen.

Og jeg er med på, at vi nok går lidt mod strømmen for en familie med vores indkomst, når vi (jeg) insisterer på selv at gøre rent, men som rundet af middelklassen, så sidder det ret dybt i mig, at man selv gør rent. Og de venner, som jeg kender, der benytter sig af rengøringshjælp (more power to them) bruger ofte samme tid på at rydde op/gøre klar til rengøing, end vi gør på at få det overstået.

Det fungerer rent praktisk på den måde, at hver voksen har et fast “ansvarsområde”, enten at ordne badeværelser (yes, flertal), eller at støve af, støvsuge og vaske gulv, hvis der trænger. Det tager rundt regnet 1,5 time per næse per weekend, hvilket er okay i min bog. Vi forventer, at drengene selv rydder op på deres værelser, så der kan blive gjort rent, men de har ikke andre opgaver i selve rengøringen. Det vil ændre sig med tiden. Muahahaha! #børnearbejde.

Vi pudser også selv vinduer, og kæresten fixer selv småting på bilen og alt på vores cykler. Jeg er vild med tanken om, at hvis jobbet ryger eller økonomien ramler, så kan vi på visse punkter kan klare os selv alligevel. Større reperationer af bil, tænder eller varmeanlæg overlader vi til fagfolk. Men når kæresten fixer pumpen i vaskemaskinen eller jeg syer hullede bukser om til shorts, så vi klarer os igennem den varmeste sommer ever, med børn i voksealderen, UDEN at købe nye short. Så føles det lidt hippie-sejt 🙂

Og der er ingen tvivl om, at hele gør-det-selv projektet, udover at give en kick-ass-følelse, også sparer os en masse penge. Hvilket er ægte win-win i min bog.

Vil du helst selv, eller dyrker du uddelegeringsmetoden?

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

6 kommentarer

 • Pernille

  Jeg er også typen der gerne vil gøre tingene selv, for så at spare de penge til andre sjovere ting. Dog har jeg måtte indse, at det tager alt for meget af min energi hver weekend at skulle gøre huset rent med tre små børn, så nu har vi hyret en til at gøre rent to timer om ugen. Jeg glæder mig så meget!

  Jeg har længe synes at det er et overklassesproblem, men må erkende at mens børnene er små, så kommer det til at være rart med lidt hjælp.

 • Lotte

  Samme her. Har holdt fast i at rengøring er fælles ansvar, da vi er fælles om at svine. Ser mig dog slået efter nye jobs der kræver lidt mere tilstedeværelse og har fået hyret noget hjælp til 2timer/ugl. Det glæder jeg mig så også ti år allerede er ret ferme til rengøring ??

 • Johanne

  Lige netop lettere oprydning og rengøring er min største motivation for at smide ting ud!
  Hader at rydde op, og er verdens største rodehoved. 🙁
  Især med mit tøj, og her har jeg virkelig oplevet hvad en mindre garderobe gør.

  • Jane

   Hehe, jeg har klart også en dovenskabs-motivation til at leve minimalistisk. Færre ting at holde styr på = mere strikketid til mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.