DIY

DIY af genbrug – lav gamle strømpebukser om til hårelastikker

Da min sidste hårelastik gav op, midt i mit købestop, så prøvede jeg først at overtale mig selv til, at så lille et køb absolut ikke væltede læsset. Særligt ikke set i forhold til sidste uges “købestop” 🙂 Men så kom jeg i tanke om en ide, som en veninde fortalte mig om for flere år siden, nemlig at klippe gamle strømpebukser op til hårelastikker. Og jeg havde netop et par strømpebukser liggende, hvor jeg ikke længere strategisk kunne gemme hullerne på fødderne mere, så de var det perfekte offer.

Fremgangsmåde

1. Klip det slidte stykke af strømpebukserne.

2. Klip 5-6 cm stykker af resten af strømpebukserne.

3. Rul stykkerne mellem to fingre, så de bliver som på billedet.

Slut 🙂

Dette er nok den nemmeste DIY, som jeg kommer til at dele her på bloggen. Men jeg er kæmpefan. De nye hårelastikker har ingen hårde samlestykker, som kan slide på håret, og de kan vaskes i maskinen. Og der bliver nemt 8-10 stykker af et par strømpebukser, som alligevel var på vej til skraldespanden.

Jeg håber, at vi som befolkning med tiden bliver bedre til at se ressourcer fremfor skrald. Vi prøver selv at se vores hjem som et semi-lukket kredsløb, og når vi bringer ting ind i hjemmet, så har vi også ansvar for at bruge det op eller bringe det godt videre. Brugtbart tøj, som er for småt til drengene sendes videre til en venindes dreng, og resten klippes til klude. Spil eller udstyr, som vi ikke bruger mere, sælges eller gives væk.

Hvis vi som samfund kunne få samme syn på ressourcer, og kan se resten af verden som en del af vores kredsløb, så bliver det måske nemmere at give slip på overfloden i de enkelte hjem. Jeg anser dba.dk, som mit personlige fjernlager, og hvis jeg på et tidspunkt mangler den ekstra reol, som jeg solgte i 2015, så køber jeg bare en “ny” brugt igen.

God lørdag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

 

 

 

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.