Minimalisme

Så klar til 2018

Nu, hvor årets sidste dage kan tælles på een hånd, er det oplagt at se lidt fremad og drømme om det nye år. Siden 2014, hvor en simpel liste med fem punkter, som jeg gerne ville ændre, fik sat en virkelig positiv udvikling i mit liv igang, så er det lidt særligt for mig at tage hul på et nyt år. Særlig i år, hvor vi lægger et hårdt år bag os. Et år, hvor arbejdet fik lov til at fylde alt for meget, på bekostning af mine grundværdier for det gode liv.

Efter en god lang juleferie, hvor pulsen er kommet (næsten) helt ned, så kan jeg igen se mere klart, hvad der skal puttes ind i året 2018. Jeg har ikke lavet en liste med mål, som nødvendigvis skal nås, men med en række områder, hvor jeg gerne vil rette mit fokus næste år.

 • Bevægelse. Jeg har ingen ambitioner om at indføre forkromede træningsplaner, men jeg vil gerne have mere bevægelse ind i min hverdag. Både i form af mine cykelture til arbejde, men også i form af rolige løbeture, som er så gode for både min krop og mit hoved.
 • Ro. Jeg vil gerne være bedre til at få ro i mit hoved, og det bedste middel som jeg kender til at få styr på urolige tanker er at skrive alt ned – både her på bloggen – men også i mine elskede lister, som er helt uundværlige til at slippe for at huske alting.
 • Analog. Jeg vil gerne lidt væk fra det digitale og lidt mere ud i den virkelige verden. Jeg elsker bloggen her, og jeg elsker at blive inspireret på instagram, men jeg vil gerne mere ud og møde sådan nogen som mig, så hvis du kender til kreative eller grønne fællesskaber tæt på 2760, så må du gerne sige til 🙂
 • Fokus. Det hænger sammen med punktet ovenfor. Når de sociale medier og den konstante nyhedsstrøm tager for meget af min tankevirksomhed, så får jeg ikke læst de bøger, som jeg gerne ville. Og jeg får ikke skrevet så meget på bloggen, som jeg har lyst til. Så der skal lukkes lidt ned for den konstante strøm af input.
 • NEJ. 2018 skal være året, hvor jeg bliver bedre til at sige nej til ting, som jeg ikke vil bruge tid på, for bedre at kunne sige et ægte ja til de ting, som jeg vælger til.

Har du gjort dig tanker om det nye år – eller er den 1. januar blot en almindelige ny dag for dig?

Iøvrigt, så er jeg godt igang med min Oprydnings- og Udrydningsudfordring, og du skal være velkommen til at slutte dig til mig, hvis du også vil starte 2018 med at få ryddet ud i rodet.

Og hvis du generelt tænker, at minimalisme gerne må være en del af dit liv næste år, så er vi nogle stykker, som deler vores tanker her. 

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

7 kommentarer

 • Lise

  Skøn liste.

  Jeg er bestemt ingen samler, så det med at smide ud hopper jeg over, men meget andet giver mening og jeg nyder din blog, tak 🙂

  • Jane

   Hej Lise. Tak for dine søde ord. Nogen er garanteret født som dygtige “opryddere”, og så kan I springe denne slags udfordringer over 🙂 Jeg er ingen samler, men tingene har det med at ophobe sig i mit hjem alligevel, og så må jeg på den igen 🙂 God aften .

 • Mette WK

  Tak for en rigtig god blog i året, der er gået. Jeg nyder rigtig meget at følge med herinde 🙂

  Sjovt nok er “Nej” også på min liste for næste år. Jeg skal simpelthen være bedre til at sige fra. Jeg skal også være bedre til at holde min energi hos mig selv, gøre det jeg gerne vil gøre og drømmer om. Der kommer til at ske noget kæmpe stort for mig og familien til næste år: vi har købt en landejendom, som vi skal flytte ud på. Det bliver et meget anderledes liv for os. Jeg er fast besluttet på at tage flytningen ét skridt af gangen og holde ro på, men jeg ved helt ærligt ikke hvad der venter mig, så et åbent og positivt sind står vist på min fokus-liste for det nye år 🙂

  • Jane

   Tak søde Mette. Jeg er så glad for, at så mange læser med og kommenterer. Det er virkelig ikke noget jeg tager for givet. Og stort held og lykke med det nye kapitel i jeres liv, hvor er det bare spændende. Kh Jane

 • Mette M

  Jeg er slet ikke til nytårsfortsæt… så der har jeg ingen gode erfaringer. Men det med at hovedet indimellem virvler rundt med for mange tanker, tror vi er mange som arbejder på. Jeg synes egentlig jeg havde fint ro, – men tog mig alligevel ofte i at have snuden i telefonen – og blev træt af det. I sommers fjernede jeg fb fra min telefon og i november røg instagram.. (!!).
  Det er rart… Jeg har endnu mere fokus på det nære og det kan jeg enormt godt lide.
  Indrømmet: indimellem savner jeg instagram lidt for det er jo sjovt med den kreative og grønne inspiration – men verden går videre uden (og hvem havde troet det :-D).
  Godt nytår til dig Jane 🙂

 • Karen

  Jeg er i 2765 og har overvejet om man skulle sætte noget “mødes til strik” i værk. Måske på Smørum bib eller privat. Har du fundet noget i mellemtiden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.